Nyáron heti 1-2 teljestest edzésnek van értelme?
2 éve kondizok, általában heti 4-szer edzek.
Sajnos nyáron nem lesz időm lejárni rendszeresen kondiba.
Ezért arra gondoltam, hogy legalább szintentartásként megpróbálnék 1-2 alkalmommal hetente edzeni.
Mivel nem tudom normálisan szétbontani az edzéseket (és minden külön edzeni), arra gondoltam, hogy összevonnám és átmozgatás/szintentartás jelleggel teljestest edzéseket csinálnék.
Pl így:
4x10 húzodzkodás
4x10 evezés
5x10 fekvenyomás
4x12 vállból nyomás
5X8 bicepsz francia rúddal
5x10 tricepsz kötéllel
5x30 gugolás (súly nélkül)
+hasprés
Mit gondoltok van ennek értelme?
Alapszabály, hogy mindig jobb edzeni, mint nem edzeni.
Tehát ha neked csak erre van időd, akkor ezt csináld, egyébként rövid idő alatt is lehet hatásosan edzeni, csak az intenzitást kell növelni.
Köszi a válaszokat, a 2 napos bontáson még én is gondolkodtam.
Az a gondom vele (ill. a 3 napossal is), hogy nyáron nagyon nincs meg a rendszer a napjaimban. Év közben megvan h egyetem, aztan meg este gyúras, ilyenkor viszont amikor otthon vagyok nincs így. Illetve nincs normális kondi a környéken, ezért ugy tudom az edzést megoldani, hogy járok minden héten Bp-n és olyankor ugy csinalom, h beleferjen egy edzes is vhol a varosban.
A kondizás számomra inkább kiegészítés egyéb sportok mellett (bringa, squash, stb). Viszont szeretem nagyon csinálni, fejlődök is és nem szeretném, hogy teljesen kimaradjon 2 hónap és azalatt nagyon visszaessek.
A heti 1-2 teljestestes edzéssel az lenne a célom, hogy amit eddig elértem azt a szintet megtartsam, és ne az legyen, hogy szeptemberben visszamegyek a terembe és fele annyival nyomom mint eddig. Az nem zavar, hogy ez idő alatt nem nő a teljesítményem, csak ne essen vissza legalább..
Erre szerintetek megfelelne az 'edzésterv'?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!