Hogyan edzek lábra?
Az ízületvédők még csak nem is gyúrós készítmények, vannak patikában, DM-ben is, pl Béres Porcerő vagy ProEnzi, stb. Kondroitin, glükózamin és msm a fő hatóanyaguk.
De a fehérjeporoktól sem kell félned, azok is csak sima kaják. Pl a tejsavóprotein az tejből készül, a sajtgyártás során keletkező savóból szűrik ki a tejcukrot, majd porlasztva szárítják. nem értem, hogy ebben neked mi a félelmetes. :) De nem is írtam fehérjét egyébként sem.
Rendben, utánanézek ezeknek is :) Azért félek, mert már nem egy sztorit hallottam emberekről akik poroztak, és mindenféle különleges érrendszeri meg egyéb megbetegedésben vagy szívrohamban meghaltak. Ezek nyilván sántítanak néhol, de van olyan is akire konkrétan orvosok mondták, hogy a porok miatt halt meg, ehhez mondtam hogy nem szabad kockáztatni az olcsó termékekkel...
Még egy kérdésem lenne, ahhoz hogy növekedjen és szép bicepszem legyen ahhoz mennyit kéne rá edzenem? Csak mert francia rúddal kb 19,5kg-ot nyomok álló bicepszezésnél, 4x8-as sorozatokban, és nem igazán vettem észre semmi változást,pedig majd meg szakadok a végére szóval nem szeretném a súly gyarapítani :/
Nem a tápkiegektől hal meg valaki, nem az okoz egészségkárosodást. Ezek csak élelmiszerek. Hanem rengetegn kokszolnak is mellé. Tudod mi az ugye? Szteroidok, növekedési hormonok, inzulin, stb. szóval ezektől lesz a gond, csak ezt titkolja sok testépítő, hogy ő használna cuccokat és ráfogják a tápkiegekre. Szóval ne aggódj, a sima fehérjeporok semmiféle gondot nem okozhatnak, ezek is csak kaják.
Azért nem fejlődik a bicepszed, mert nem jó az étrended és gondolom az edzésterved sem megfelelő.
Akkora súlyokkal kell edzeni, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés. Ez ugye gyakorlatonként változó, mert nem mindegy, hogy te most bicepszezel vagy guggolsz vagy fekvenyomsz. Más-más súlyokat kell használni.
Egyébként pedig így nézne ki egy normális edzésterv, kezdőtől a haladó szintig:
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!