Az baj hogyha sokkal nagyobb arányba fogyasztok omega 3 tartalmú ételeket mint omega 6?
Egyensulynak azert meg kell lennie.
Tul sok omega 3 keves omega 6 epp olyan egeszsegtelen mint forditva.
Fontos mert egy alap étrendbe keves van es sok omega 6.
De nem a minél több annál jobb elv érvényesul itt se
Bocs kérdező, kicsit offolok!
Egész hosszú listát írtam már az egyes zsírok olajos és egyéb zsiradékforrások zsírsavprofiljáról.
Ahhoz, hogy a kívánatosnak kijelentett 1:1 - 1:5 arány megmaradjon az omega 3 és 6 esetében, nagyon kevés beviteli forrásra hagyatkozhatunk.
Szinte csak a tengeri hal, a lenolaj, a repceolaj (abból is csak az erukasavmentes) meg a dió áll rendelkezésünkre.
Minden más olajjal és olajos maggal durván mellé lövünk.
(Maradnak még persze a zsírok, de akkor meg a telített zsírsavak beviteli aránya fog nagyon megugrani, ami a mai állás szerint nem jó sem a sejtfalaknak, sem az érfalaknak)
Amit mondani akarok, hogy olyan, mint ha a minket körülvevő természetes környezet (már amit meghagyott belőle az ember) nem igazán támogatná ezt a javasolt 1:1 - 1:5 beviteli arányt. Vagy ennyire elcsesztük már?
Induljunk ki abból, hogy a természet megadja a teremtményeinek, ami az egészséges életükhöz szükségeltetik. Én nem hiszem, hogy mielőtt az ember beleavatkozott volna a természet rendjébe, mindenkit sz arásig vett körül a lenmag meg az olajos tengeri hal.
Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!