Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az baj hogyha sokkal nagyobb...

Az baj hogyha sokkal nagyobb arányba fogyasztok omega 3 tartalmú ételeket mint omega 6?

Figyelt kérdés
Ezeket ingyen betudom szerezni
2014. jún. 16. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Pont hogy így jó, örülj neki.
2014. jún. 16. 13:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyensulynak azert meg kell lennie.

Tul sok omega 3 keves omega 6 epp olyan egeszsegtelen mint forditva.

2014. jún. 16. 13:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem. Omega6-ból nem kell túlzásba esni, az Omega3 viszont nagyon fontos. Legalábbis én így olvastam, oszt lehet nem így van :)
2014. jún. 16. 14:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Fontos mert egy alap étrendbe keves van es sok omega 6.

De nem a minél több annál jobb elv érvényesul itt se

2014. jún. 16. 14:42
 5/10 Szintiszoli123 ***** válasza:

Bocs kérdező, kicsit offolok!

Egész hosszú listát írtam már az egyes zsírok olajos és egyéb zsiradékforrások zsírsavprofiljáról.

Ahhoz, hogy a kívánatosnak kijelentett 1:1 - 1:5 arány megmaradjon az omega 3 és 6 esetében, nagyon kevés beviteli forrásra hagyatkozhatunk.

Szinte csak a tengeri hal, a lenolaj, a repceolaj (abból is csak az erukasavmentes) meg a dió áll rendelkezésünkre.

Minden más olajjal és olajos maggal durván mellé lövünk.

(Maradnak még persze a zsírok, de akkor meg a telített zsírsavak beviteli aránya fog nagyon megugrani, ami a mai állás szerint nem jó sem a sejtfalaknak, sem az érfalaknak)

Amit mondani akarok, hogy olyan, mint ha a minket körülvevő természetes környezet (már amit meghagyott belőle az ember) nem igazán támogatná ezt a javasolt 1:1 - 1:5 beviteli arányt. Vagy ennyire elcsesztük már?

Induljunk ki abból, hogy a természet megadja a teremtményeinek, ami az egészséges életükhöz szükségeltetik. Én nem hiszem, hogy mielőtt az ember beleavatkozott volna a természet rendjébe, mindenkit sz arásig vett körül a lenmag meg az olajos tengeri hal.

Mit gondoltok?

2014. jún. 16. 17:30
 6/10 Szintiszoli123 ***** válasza:
Mármint arról, hogy ezt a omega beviteli arnyát, amit ma egészségesnek tarunk, már alapállapotban sem lehetett nagyon tartani, holott a természet elvileg nem cseszik ki a sajt teremtményeivel.
2014. jún. 16. 17:32
 7/10 Szintiszoli123 ***** válasza:
...saját teremtményeivel.
2014. jún. 16. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom Szinti, nem akarok nagyon beleokoskodni, mert kb félinformációkkal vagyok ellátva, de abban biztos vagyok, hogy a telített zsír nem bántja az érfalat. :)
2014. jún. 16. 23:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs még errol egyértelmu álláspont oriza. Én azért napi 30 g alatt tartanám.
2014. jún. 16. 23:52
 10/10 Szintiszoli123 ***** válasza:
Köszönöm.
2014. jún. 17. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!