Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi számít jobban, az hogy...

Mi számít jobban, az hogy minél többet csináljunk vagy minél nagyobb súllyal? (súlyzózás)

Figyelt kérdés
Melyiknek lesz eredménye? Ha minél többször csináljuk vagy ha minél nagyobb súllyal? Sok féle állítást hallotam de nem tudom eldönteni.
2014. jún. 4. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:

1) Mindenki más, ezért nem lehet abszolút igazságokat állítani.

2) Általánosságban elmondható, hogy 8-12 ismétlés között van az ideális ismétlésszám.

3) Ebből mindig nagy viták kerekednek, mert elég szélsőséges vélemények tudnak összeütközni. Vannak ugye az erőemnelő-pártik, akik szerint kis súllyal soha nem leszel izmos, meg vannak a szabályosság-mániások, akik 15-20 ismétléseket csinálnak, 4 másodperces negatívval, mert a nagy súlyba csak beleszabálytalankodsz, megsérülsz, bevonod a segédizmokat, stb.

4) Állást foglalni nem tudok. Régen a magas ismétlésszám mellett voltam, de most elkezdtem az 5x5-öt, és egyszerűen imádom csinálni.

2014. jún. 4. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez egyénfüggő, hogy kinek mi jön be jobban. De általánosságban: Ha leginkább erősödni akarsz, akkor olyan súlyt válassz, amivel egyszerre legfeljebb 3-5 ismétlés megy. Testépítés szempontjából viszont inkább 6-12 ismétlés. Természetesen lehet a kettőt kombinálni, és szerintem az a jó, ha ezt teszed. Alapgyakorlatokban, mint a fekvenyomás, guggolás, felhúzás menj fel nyugodtan nagy súlyra.
2014. jún. 4. 16:41
 3/3 anonim ***** válasza:
A kettő módszer kombinációja a nyerő szerintem, akár intenzitásnövelő technikákkal átkötve (vetkőző sorozatok, piramis, stb).
2014. jún. 4. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!