Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehetséges olyan izomzat,...

Lehetséges olyan izomzat, mint a görög szobrokon?

Figyelt kérdés

Persze, ha mindenféle szereket szed az ember, akkor igen, de én arra lennék kíváncsi, hogy pusztán edzéssel lehetséges-e a görög szobrokon látható test elérése, vagy ezt a görögök csak nagyjaik fényezésére faragták ilyenre?

Köszönöm!

2014. jún. 11. 01:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jesszusom de hülye és felszínes vagy te :D

Hű, mit ne mondjak, ezzel a találgatással úgy betaláltál, hogy le is ellenőriztem, tényleg ki van-e kapcsolva a webcamom. Komolyan.

A fogalmazásod átláthatatlan, katyvasz, inkoherens, homályos, és nyilvánvalóan van valamiféle komplexusod is. Ez a szánalmas.

Miért kell ennyire túlozni? A sporthoz hozzátartozik az, hogy a tested megváltozik, szépül, hogy jobban esik magadra nézni, hogy pozitív visszajelzéseket kapsz a környezetedből. Ezt az alap pszichológia is leírja, de a legtöbb ember még magától is megérti, hogy bizony, a külső befolyásolja az önértékelést. Ezen alapvetés és az általad vázolt önközpontóság között viszont baromi nagy az átmenet, konkrétan olyan 14-20% az előbbi, míg majdnem 100% az általad vázolt esetben. Gratulálok, ha te ezt a kettőt azonosítod. Ez alapján szinte mindenki egós valamiért. Ezért az alap egészséges énkép külsőből adódó része miatt járunk fodrászhoz, ezért sminkelnek a nők, ezért tartjuk rendben a testszőrzetünket, ezért (is) tisztálkodunk, használunk illatszereket, ezért nem úgy öltözünk, hogy legyen valami ami fed, akár egy krumplis zsák, oszt' jóvan. Amiről te beszélsz, az egoizmus és narcizmus, az a lónak nagyon a másik oldala. Nem értem minek oda átesni, és mindenkit azonosítani vele. Ennyi erővel minden nő, aki sminkel, egy hülye egoista p1csa, akinek csak önmaga körül forog a világ, és egy rohadt nagy k urva, csak azért sminkel, hogy pasikat szedjen fel. Ugyanígy amelyik borotválkozik, fuj, micsoda romlott személyiség...Csakis a depressziósok meg a nihilisták a legjobbak, azok nem adnak bezzeg semmire.

Amikor valaki elkezdi a sportot, akkor annak egy része a jobb kinézet, de nem kell egyből mindenkit általánosítani, és megmondani, hogy az összes ember, aki eddz, az egy egoista barom, kizárólag ezért a tényezőért kezdi el, és csak a nagy szilikonmellű nőket szereti, meg minden böhh (amúgy honnan szeded az ilyeneket? :D mennyire kell ehhez lelki sérültnek lenni).

A szobros példád meg extrán furcsa volt. Több ezer éves bugyuta szobor?? Mi? Képzeld, az ember ezen pár ezer év alatt evolúciósan nem változott semmit, ugyanannak a fajnak számít ma, mint akkor. Régen is voltak izmos emberek, ma is vannak. Közepesen izmosak is. Pl. egy Dávid szobor vagy egy Diszkoszvető alkatú emberre ma is megmondanák, hogy igen, látszik, hogy sportol, "csinos", stb. Ez most bűn? Ha valaki ma az ilyen "nagyon" izmos szobrokhoz hasonló külsőt szeretne elérni, az is az? Hatalmas logika mondhatom. Szerinted aki a sportolást többek között azért is kezdi el, hogy jobban nézzen ki, az egyből egy önközpontú barom? Bűn az, ha változtatni, ápolni, jobbá tenni akarjuk a testünket? És megint csak említem, itt ~17%-ról beszélünk, nem 100-ról. Mert akkor a fent leírtak alapján minden említett dolgot el kéne hagyni, és csak a csövesek, a hippik, meg a remeték volnának a legjobb emberek, akik nem adnak ez ilyen "külsőségekre". Ó, meg kellett volna mondani Michelangelo-nak is, hogy mekkora bugyuta, idealizált, elérhetetlen alakot vázolt ott le. Azt butyuta fajtáját a több száz éves öreg tuskónak már... Ja nem, várj. Az a különbség, hogy ő már felvilágosult eszmék szerint élt (a kora ellenére), te viszont (a korod ellenére) még mindig a nagyon extrém, full aszkéta, szektás szerint gondolkozol, pár száz évről Michelangelo előtt. Gratulálok. Tilos a sport, tilos mindennemű testápolás is ennyi erővel, mert hát kinek is akarunk amúgy is tetszeni? Ja, hogy asszonynak, férjnek? Hát, neki sem szabad! Mindenki szeretkezzen lekapcsolt lámpánál, hálóruhában, hogy ne lássa a hitvese disznó testét. Tessék, meg is van oldva. Az életének idejét meg szentelje másnak.

2014. jún. 18. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Ajjaj, drága ddrake, látom ítélkezel 2 mondat után. 2 világos mondatot írtam és a fogalmazásba csak azok kötnek bele akiknek nincs más jó érvük.

Nem állt szándékomban senkit sem megbántani, de a testépítés topicban az emberek jobban ugranak egymásra mint a politika topicban, tiszta röhej. Most miért kell lehülyézni valakit csak azért mert más a véleménye? Ki tudod fejezni magad szépen is nem kell ugatni, de ugye ez a testépítés topic inkább csak az agresszióról szól, ritkán látni itt normális kommentet.

"hogy bizony, a külső befolyásolja az önértékelést. "

Igen, természetesen ez igaz, de a külső igazából a belső állapotot vetíti ki. Ha valaki ápolatlan, igénytelen az a külsején is meg fog látszani és a lelkiállapotunkat is tükrözheti akár az arcunk akár a ruhánk.

Én nem beszéltem se fodrászról se sminkről és semmi ilyesmiről. De ha már itt tartunk akkor hozzátehetjük hogy egy jó masszázs is hozzátartozhat az igényességhez, a smink pedig pedig semmit sem ér ha olyan valakin van aki magát elhanyagolja, egy kis sminkkel nem fogja tudni eltüntetni azt amit évek alatt tönkretett.

Kicsit szélsőségesen állsz hozzá és ilyen indulatokat váltott ki belőled csupán az a tény hogy nem tartom jónak ha valaki valamilyen ősi adonisz szoborra akar hasonlítani. De soha nem írtam olyat hogy az ápolatlanság jó dolog lenne, hisz az esztétika az igenis fontos és a saját testünk lelkünk karban tartása alapvető dolog.

Ja és senkit sem hívtam egoistának, te valamit nagyon beleképzelsz a 2 mondatomba..

"de nem kell egyből mindenkit általánosítani, és megmondani, hogy az összes ember, aki eddz, az egy egoista barom"

Sosem mondtam olyat hogy aki edz az egoista barom és senkit sem hívtam egoistának -.-

Te elég sokat képzelődsz, mit szedsz? Én magam is edzek! És azt egy jó dolognak tartom, sőt, aki nem edz és elhanyagolja magát, az a lehető legrosszabb amit a testünkkel tehetünk.

Nem tudtad értelmezni a mondatom. Igen, úgy gondolom hogy a felszínes emberek a szilikonszájú-mellű nőkre buknak és úgy akarnak kinézni mit egy felfújt gumibaba de élőben egy húzódzkodást sem tudnak megcsinálni fél kézzel.

Sajnálom ha magadra vetted azt amit mondtam. Én csak annyit írtam hogy jó ha mindenki a tökéletességre törekszik de ne másokra meg szobrokra akarjunk hasonlítani és igen igaz hogy nem szeretem a felszínes embereket de senkit sem hívtam egoistának meg hasonlók, neked az egész válaszod képzelődés volt.

"Képzeld, az ember ezen pár ezer év alatt evolúciósan nem változott semmit, ugyanannak a fajnak számít ma, mint akkor. Régen is voltak izmos emberek, ma is vannak. Közepesen izmosak is. Pl. egy Dávid szobor vagy egy Diszkoszvető alkatú emberre ma is megmondanák, hogy igen, látszik, hogy sportol, "csinos", stb. Ez most bűn?"

Én ugyanezt mondtam... -.- Csak más szavakkal más kommentben. Mivel a kérdező nem tudta hogy lehet e úgy kinézni.

"Szerinted aki a sportolást többek között azért is kezdi el, hogy jobban nézzen ki, az egyből egy önközpontú barom? "

Én ilyen szavakat soha nem használnék sőt soha nem használtam, és nem is gondolok, szóval nagyon beképzelsz valamit de leállhatnál evvel az önközpontú barmozással, mint mondtam az a jó ha vki sportol.

Egyáltalán nem rád értettem a felszíneset, az volt az egyetlen negatív szó amit használtam de azt is félreérted és eltúlzod.

Aki felvilágosul eszmék szerint élt az Leonardo (da vinci) volt, nem Michelangelo. Michelangelo kimondottan negatív szemléletű volt de ez nem a témához tartozik.

És nekem tényleg fogalmam sincs honnan veszel ilyeneket hogy nem tartom jónak a testápolást vagy testedzést. Ez az egyik legfontosabb dolog az életben, szorosan hozzátartozik a lelki egészséghez. Túl veszekedősek voltak a szüleid?

2014. jún. 20. 04:43
 13/16 anonim ***** válasza:

És tudod a plasztikai műtétek meg a mások utánzása az teljesen más dolog mint az igényességre való törekvés. Szóval ha szerinted a plasztikai műtétek bírálása azt jelenti hogy utálom a szépséget akkor nagyon tévúton vagy de azt már bizonyítottad hogy 2 mondatot sem értettél.

Miért véded ilyen hévvel a szilikonmániás természetellenes szépséget? Nekem nem az ápoltsággal van gondom, mint már kifejtettem. Az ápoltság és a természetes szépség teljesen más mint mondjuk a másokat utánzó felfújt kiplasztikázott emberek.

2014. jún. 20. 04:49
 14/16 anonim ***** válasza:

És még én túlzok, meg magyarázok bele olyan dolgokat, ami nincsen :D

Mondd már meg, ki a f4szom védi a szilkont meg az eltorzult embereket, az aberrált, természetellenes ideált? :D Ki mondta, hogy felfújt kiplasztikázott, mi van? Hol mondtam én ilyet egy szóval is? Ember, itt te vagy az, aki túlgondol.

Annyit mondtam, hogy a mai testépítéssel simán lehet olyan jól kinézni, mint a görög szobrok, és a testépítésről nem egyből ennek kéne beugrania:

[link]

Nem. Manapság egy átlagos, hétköznapi emberrel ha beszélgetsz, aki testépítőnek vallja magát, akkor örül, ha naturálon ilyen külsőt el tud érni: [link] Talán a bal oldalit ne számítsd bele. Ennyi. Szerintem ezeken semmi kivetnivaló nincs, közízlésnek is megfelelnek. Na mármost. Régen is voltak ilyen izmos emberek. Manapság kép készül róluk, régebben az alkotóművészek örökítették meg őket. Most miért baj az, ha valaki motivációnak nem a fenti srácok poszterét ragasztja ki, hanem egy görög szobrot? Ez nem utánzás, nem hajszolás, ez egy példakép, egy mérce, hogy igen, én rá akarok hasonlítani, de semmiféle mániásságot ne képzelj hozzá. Teljesen tiszta elmével is lehet ezt csinálni.

Még mindig várom, hol mondtam én, hogy a szilikonszörnyek lennének az új követendő irányzat. Ha már viszont felhoztad, igenis pártolom bizonyos mértékben a plasztikai műtéteket. És még mielőtt megint marhára átesnél a ló túloldalára, és iszonyat nagy túlzásokba esnél, nem, nem az ilyen Lolo Ferrari félékre gondolok, mert ha te már a testépítőkről, akik teszem azt mernek egy tök átlagos görög szobrot célként kitűzni, (ami még mindig egyáltalán nem aberrált ideál, na mindegy) egyből a lehetetlent hajszoló önmegszállottakra asszociálsz, akkor gondolom ebből a mondatomból meg erre. Nem, egy bizonyos határon belül nagyon sokra tartom ezt az ágat is, egyrészt a reparációs részét, másrészt az olyan kisebb veleszületett hibák kijavítását (elálló fülek, ferde orr, csálé állkapocs, abszolút nulla mellek stb.), amik ronthatják (főleg lányoknál) az önértékelést, és hatalmas változást lehet elérni velük a kedélyállapot javulásában.

Szóval röviden, szerintem a görög szobrok sok esetben tök normális, elérhető és reális célt képviselnek. Semmi baj nincs azzal, ha valaki őket tartja maga elé. Miért, mit tartson maga elé? A korosodó pocakosodó tornatanárjának a tablóképét? :D És még mindig mondom, nem egy profi, cuccolt testépítő van előtte, nem is valami eltorzult aberrált majom, hanem egy teljesen normális, természetes, edzett férfi test. Ezeket a határokat tudd már légy szíves, mert úgy látom, nálad csak az extrém eltúlzás létezik, átmenet vagy másik véglet nem is.

2014. jún. 20. 10:02
 15/16 anonim ***** válasza:

"Annyit mondtam, hogy a mai testépítéssel simán lehet olyan jól kinézni, mint a görög szobrok, és a testépítésről nem egyből ennek kéne beugrania: "

Én ugyanezt mondtam mint ahogy már írtam és ismétlem önmagam! A legelső kommentem rögtön evvel kezdődött édesem.

Amúgy nő vagyok és úgy gonolom hogy általad belinkelt képeken a pasik nem néznek ki jól, valahogy nem természetes ha vki felfújja magát.

Ajánlok figyelmedbe egy cikket mármint a sportág miatt:

[link]

És te még továbbra is azt hiszed hogy nekem vmi bajom van a testedzéssel pedig csupán a szilikont bíráltam. Semmi mást.

Most már kezdek gyanakodni hogy ha ennyire durván magadra vetted ezt a dolgot akkor azt jelenti hogy te csak szilikonra izgulsz fel? Sorry de semmi bántót nem írtam senkire, talán beszélj egy pszichológussal.

Kérdésre viszont nem tudsz válaszolni milliószor leírod hogy én mennyire egoistának képzelek embereket és hogy ezt meg azt képzelek emberekről, jah persze nem tudsz válaszolni mert magadból indulsz ki.

És hogy hogy jön ide Lolo Ferrari? azt csak a te eltorzult gondolkodásmódod tudja.

Még szerencse hogy nekem olyan barátom van aki imád engem és nem érdekli őt más. Talán a saját lelkivilágod kellene helyre ráznod, főleg evvel a plasztik mániával kapcsolatban mondom.

Tiszta szánalom ami ebben a topicban megy xD

Adj normális választ. Ha erre nem vagy képes, lúzernek foglak gondolni és eddig semmi választ nem adtál a teljesen normális kérdésekre sem. Csak tovább fantáziáltál.

És nem tudom mikor fogsz már végre felébredni de a szobrokról és a sportról ugyanazt gondolom amit te. Te csak kötekedni akarsz. És mittudomén mi bajod van. Beképzelsz dolgokat folyamatosan. Szállj márki végre az egodból. Nem csak te létezel, az alázat szóra keress rá. Alázat az életért pl.

Többet nem írok mert te egy terméketlen talaj vagy. Kívánom hogy legyen boldog életed és ne ilyen paranoiás mint amilyen most vagy.

Mivel még most is csak ugyanazokat a dolgokat írod amiket már rég megcáfoltam.

2014. jún. 21. 02:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólásod egy dilettáns szöveg volt, a második (és még elég sok) komment egy összefüggéstlen, zavaros hozzászólás, nem csoda, hogy ráugrottak.

Erre mondtam, hogy kicsit értelmezhetetlenül írsz, ide-oda csapongsz a témák között. Erre (egyáltalán nem előítéletesen) a válaszodban a 2. mondatodban már TE elkezdet magyarázni, hogy szilikont szeretem, oké :D. Valamint hozzátetted, hogy nem normális, ha valaki egy szoborra akar hasonlítani. Ezért megkérdeztem, hogy ugyan mond mér meg, hogy jön ide a szilikon és (szerintem elég egyértelmű nemleges válasszal) megmondtam, hogy nem, nekem sem az aberrált külső tetszik. Ebből te a hihetetlen gondolkodásmódoddal kikövetkeztetted, hogy na igen, én márpedig biztos azt szeretem. Gratulálok az okfejtésedhez, kikezdhetetlen :D Pár hétköznapi "punalogikáról" van szó az esetünkben, nem vártam tőled sokkal többet. ÉS még én képzelgek meg fantáziálok, beszarás vagy kisanyám :D Annyit még legalább megtehettél volna a társadalom érdekében csajszi, hogy miután sikerült legyűrnöd az érettségit, nyílegyenest a konyhába mész, és ott is maradsz életed végéig. Ja, a második felére pedig annyit mondtam, hogy szerintem semmi baj nincs azzal a szobros dologgal, mert tök normális külsőt tükröz. Erre te össze vissza beszélsz, nem tudsz tőlem egy 3 mondatos példát értelmezni, hol ez a véleményed, hol az, kiforgatod a szavaimat. Sajnálom, ha az az egyszerű példa nem esett le neked, de arra nagyon jó volt viszont, hogy kiragadd belőle primitív módon azt a lényeget, amivel kötekedni tudsz. Nem vagy jobb egy utolsó beltenyésztett parasztkodó putriszalajtott alkoholista marhától ilyen szempontból. Értelmesen nem tudsz rájuk hatni, de amit mondasz, azt is kiforgatják és kötekedni próbálnak veled, kb. mint az állatkerti sz4rdobáló majmok, olyan igényességgel.

Fölösleges is volt ennyire belemennem neked, hiába való erőfeszítés a részemről, hogy ezt a fejecskédbe akarjam erőltetni ezt a reggeli sminkelésnél kicsit komolyabb témát. Mintha Cryengine-t akarna az ember futtatni egy kenyérpirítón. Hát persze, hogy nem menne. Mindegy, okosnak képzeled magad, miközben egy erős átlagos vagy maximum. Mániás képzelődésben pedig te szenvedsz, ajánlom inkább te menj el valami puncológushoz, hogy kivizsgáltassa a kergetyúk agyadat, nagyító alatt természetesen. Bár lehet csak épp most támad nálad a Vörös Hadsereg, azért vagy ilyen kattant. Egyél egy kis csokit, meg műveld magad tovább az ilyen "hírneves" oldalakról, attól majd jobban leszel (amúgy menthetetlen vagy, ha te az ilyen, köznépnek írt sz4arokat veszed alapul).

Mindegy, menj vissza a többi középszerű ember közé, olvass középszerűek által írt, más középszerűek számára készült blogot, de ezt í témakört nyugodtan elhagyhatod a marha nagy hozzá nem értéseddel, mindenkinek jobb lesz. Menj az ezotériába, vagy ilyesmi. Ott "hasznodat" veszik.

2014. jún. 21. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!