Mennyi fehérje, szénhidrát, illetve zsír kell az izomzat megtartásához?
Figyelt kérdés
Sajnos hamarosan pénz szűkében leszek, ezért nem igazán lesz lehetőségem tömeget növelni. Most diétán vagyok, viszont utána szeretnék egy olyan étrendet összeállítani, amivel megtarthatom a diéta utáni formám (ami nem túl nagy és nem is túl száraz :) ) 1-1,5g fehérje/tskg, illetve 2-3g ch/tskg elég lenne? Illetve zsíból mennyi kéne? Edzésen mondjuk változtatnék, hogy ha már formában nem tudok javulni, akkor erőben tudjak. Tápkiegből csak vitamint tudok majd venni.2014. máj. 29. 10:23
1/6 tkodit válasza:
1-1,5 gramm fehérje szerintem nem lesz elég, ahogy ennyi ch se. 2-3 g ch szinte diéta, ilyen alacsony kalóriabevitelnél meg amúgyis magasabb fehérje kéne. Zsírból legyen meg az 1 g/ttkg.
Erősödni kevés kajával nem igazán fogsz, főleg ha már régebb óta edzel.
2/6 A kérdező kommentje:
~1,5 éve edzek, tömegelés sose volt eddig, csak diéta vagy semmilyen étrend. (50kg zsír volt rajtam). Még egy hónap diétát kell letolnom, de utána muszáj visszavennem a pénzből, mert fontosabb dolgokra kell. Izom annyira nincs sok rajtam, talán egy kicsit több az "átlagos sportos" testalkatnál. 2g/tskg fehérjét (tudom, diéta alatt kevés, de ennyire telik), illetve 0,5-1g/tskg ch-t viszek be. A vicc az, hogy ennyi kaja mellett is fejlődik az izmom, fogyok, nő a kardióm és erősödök. (nyilván nem olyan mértékben, mint aki tömeget növel)
2014. máj. 29. 15:34
3/6 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Kell a 2g x ttkg fehérje és ch-t picit emeld meg diéta után. Ezt kell majd állandóan kontrollálni, hogy ne legyen hízás, sem fogyás. Ez alkatonként változó, akár 2-6g x ttkg -ig is változhat. Egy ektomorfnál simán kell súlymegtartásra is 5-6g x ttkg ch, míg én elvagyok 2-3g x ttkg-al. A zsír az kb 1g x ttkg.
Vegyél olcsóbb proteint a fehérjebevitel eléréséhez, így lesz a legolcsóbb.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Protein gondolom csak tejsavó lehet, szója nem jó, ugye?
2014. máj. 29. 16:57
5/6 anonim válasza:
hosszabb távra én nem ajánlom, de egy ideig elmegy.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget, megpróbálok máson spórolni.
2014. máj. 29. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!