Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki el tudja mondani,...

Valaki el tudja mondani, hogyan is működik egy konditerem?

Figyelt kérdés
Az van hogy itt vagyok 16 éves 103 kg-al. Idegesít a dolog és most jött el az a pont az életembe hogy változtatni szeretnék rajta. Ezért gondolkoztam konditermen. Hogyan működik egy konditerem? Besétálok regisztrálok és akkor mindjárt írnak is egy edzéstervet vagy azt nekem kell? Súlyokat elmondják, hogy kb mennyivel érdemes ezt meg azt csinálni? Vagy nekem kell megmondani hogy mit szeretnék elérni (fogyni + azért valahogy kinézni) és erre írnak edzéstervet. A másik pedig a bérlet, milyet érdemes venni? Heti 3 napos vagy négy esetleg korlátlan? 16/F

2014. jún. 8. 14:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én nem tudok konkrét tanácsokat leírni Neked, mert én egy maszek konditerembe járok, ami csak 2-3x nagyobb, mint a szobám és a szomszédban disznók és kecskék vannak, néha átnéznek edzeni :)

Amit tanácsolnék az az, hogy ne lépj be tök tudatlanul egy terembe. Valószínűleg akkor sem ítélnének örök kárhozatra, ha rosszul használnád a gépeket, tudatlan lennél, de azért ne szerezz magadnak rossz pontot mások szemében, ne kezdj el a guggolóállványnál bicepszezni :D

Olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet, ebben megvannak az alapok, mert ehhez a sporthoz rengeteg tudás kell, még ha nem is veszed véresen komolyan. Szóval olvass, okosodj, és tudni fogod, hogy mi hogyan van, lesz egy alaptudásod, nem kell tök hülyén belépned a terembe.

2014. jún. 8. 14:54
 2/13 anonim válasza:
Kérj fel egy személyi edzőt, aki segítene a fogyásban. Odamész a terembe, egyeztetsz az edzővel időpontot, összeültök és megbeszélitek a célokat, a teendőket. Ha kéred a segítségét, akkor fog írni egy étrendet, egy edzéstervet és ő fog tanácsokat adni, hogy mit-milyen módon-milyen súlyokkal végezz el az edzések alkalmával.
2014. jún. 8. 14:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez teremfüggő. Nálunk van edző, aki egyben a pultos srác is. Ő segít mindenkinek teljesen ingyen. De mi is segítünk a kezdőknek, ha kérdeznek. Bérletből is lehet többféle. Van ahol 10 alkalmast is tudsz venni és van ahol csak napijegy van és havibérlet. De bárhová mész, segítenek neked és elmagyaráznak mindent.
2014. jún. 8. 15:10
 4/13 A kérdező kommentje:
És amúgy nem röhögnek ki? Ettől félek a legjobban, hogy odamegyek ott a sok izmos ember, és én.
2014. jún. 8. 15:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A nagy többség pont, hogy nem izmos, és rengeteg kezdő is van. Senki nem nevet ki, én olyat még sosem láttam egyik teremben sem.
2014. jún. 8. 15:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, de ha nagyon gátlásos vagy, simán kezdhetsz otthoni edzéssel. Erről is rengeteg cikk van fent neten.
2014. jún. 8. 15:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Az én esetem: pont hogy nagyon kicsi vagyok, vékony és gyenge - így járok, immáron két hónapja.

Érkezésnél mindíg van rajtam némi "para" ami elmúlik, mire eljutok a súlyokig.

Senki nem fog kiröhögni a túlsúlyod miatt,ettől nem kell tartanod.

Ha módodban áll, mindenképp kérj személyi edzőt - minimum addig, míg megmutatja a gépeket, összeír egy edzéstervet, és ha fogyni szeretnél, ne felejts el étrendet kérni!

Szerintem heti 3 alkalom elég , ami egy 12 alkalmas bérlet egy hónapra.

Ez szép, ha eljutottál idáig, hogy változtatni szeretnél. Jó munkát. Szerintem nagyon nehéz ezt elkezdeni, mikor még semmit nem tud az ember. úgyhogy kitartás!

2014. jún. 8. 15:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Arra figyelj majd, hogy olyan termet válassz, ahol normális a társaság. Ez pl látszódik már akkor, amikor a pulthoz érsz. Pl ha a pultos inább a telefonját intézi ahelyett hogy rád figyelne, vagy bármilyen negatív dologgal illet (nem figyel, feltűnően nem vesz emberszámba) az lehet nem a jó terem.

Legegyszerűbb forgatókönyv, ha odamész a pulthoz, azt mondod, hogy szeretnél egy "xy" alkalmas bérletet, valamint egy személyi edzőt, aki étrendben, edzéstervben segíteni tud. Sok terem honlapján fenn vannak a személyi edzők, így akár kép alapján, előre ki tudod választani a neked szimpatikusat.

Utána nem lesz más dolgod, mint figyelni, tanulni, és rendszeresen lejárni.

Másik fontos dolog még, hogy soha ne máshoz hasonlítsd magad. Azt nézd, hogy magadhoz képest mennyit fejlődtél, miben változtál.

2014. jún. 8. 16:02
 9/13 anonim ***** válasza:

nekem 3 féle tapasztalatom van...

1.(ezeket utálom a legjobban) Vannak a hatalmas nagy jól menő puccos termek, ott bemész, a pultnál megveszed a napi/heti/éves akármilyen jegyet, de sok helyen az első nap ingyen van... ezek alkalmaznak egy rakat edzőt, akik közt vagy kapsz, olyat aki ért is hozzá, vagy kapsz egy mindenbe beleszaró barmot... gyakorlatilag szerencse és/vagy szimpátia kérdése...

2. vannak a kisebb termek, amiket megnyit Gipsz Jakab, beállít a pult mögé egy szépfenekű kislányt, aki valamit konyít a dologhoz, és ha olyanja van, akkor meg tudja mutatni mi, hogy működik...

3. a kedvencem, én csak ilyen helyre vagyok hajlandó betenni a lábam, de sajnos nagyon kevés van belőle, szerencsére nálunk van ilyen... A tulaj szintén szenvedélyes testépítő, ő maga vezeti sőt, ő maga van ott minden nap és pesztrálja az embereket, és mindenben maximálisan segítőkész, sőt, van múltja a "szakmában" így van mit felmutatnia...

2014. jún. 8. 16:58
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
Nem segít senki,nem ír étrendet senki neked,magadra vagy utalva,a pultban általában lányok ülnek akik nem edzenek,nem értenek hozzá csak kulcsot adnak ki be,meg turmixot csinálnak minimálbérért.Amit te szeretnél és igen hasznos lenne,legalább egy fél évet az a személyi edző amiért fizetned kell külön a terem bérleten felül 3-5 ezret/ alkalom.Ha vele edzel,akkor viszont évek bénázását,tévedéseit spórolhatod meg,és ha betartod az étrendi tanácsait,akkor pikk-pakk leadod a zsírt.
2014. jún. 8. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!