Meg tudnátok nekem mondani, hogy hogyan gyúrjak lábra, pl. hogy erősebbet rúgjak (fociban)? . Ha lehet a ne konditerem legyen az. és sűrgős lenne
Bonjasky (a K1 bajnok) mondta egyszer, hogy ahhoz hogy minél erősebbet rugjon, napi több ezret rúg.
De szerintem 3 dologtól is függ: erőnlét (bármilyen lábedzés, ami foci edzéseken menni szokott, rohadt sok guggolás, lépcsőzés, sprintelés), testsúly (minél nagyobb a tömeged annál nagyobb az erő amit a labdára tudsz kifejteni, fizikai szempontból, ehhez konditerem és étrend) és technika (ez tán a legfontosabb, ezért jó ha magát a rugást gyakorlod, nagyon sokat - pl beállsz messzire egy falhoz és amilyen erősen csak bírod odarugod, és ezt megismétled több tízezerszer :D)
Szóval több dologból tevődik ez össze.
így van, kitörés guggolás, sprint stb ezek jók izom erõ növelésre, de a labda rúgása nagyon függ a technikától is, tehát a legcélravezetõbb az lenne, ha kapura rugdalnátok. mi bátyámmal mindig azt csináltuk, hogy õ állt a kapuban én meg lõtem a bombákat, amíg el nem törött az alkarja :D
akkor sajnos mindketten leszoktunk a fociról... már bánom, pedig az edzõ szerint tehetséges voltam, de ki a franc gondolta volna 14 évesen, hogy ebbõl meg lehet élni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!