Par eve izomsorvadasom volt. Azt legyoztem, es elhataroztam, hogy elkezdek kondizni. Lent a kerdes, ez normalis?
Én egy kemény lábnap után, gyalog megyek haza a teremből :)
Remélem ezzel mindent elmondtam :D
En is gyalog jovok haza nem az a gond :D hanem utana en mar semmi erot nem tudok kifejteni.
Jo mind egy. Nem hiszem hogy itt barki is megert. Mar az nagy ajandek hogy nem hat lab melyen vagyok a fold alatt.
Nem vagyok orvos, és az izomsorvadás tényezőit se nagyon tudom, illetve gondolom annak is vannak különböző tipusai (gondolom a kisebb gond mikor mozgás nemléte miatt teljesen leépülnek az izmok) így csak annyit tudok erre mondani, hogy fokozatosan, lassan kell felépíteni a dolgot.
Gyengeség. Gondolom akkor alig maradt izom, ne várd hogy hatalmas súlyokat fogsz mozgatni órákig. Az egészséges embernek is fontos tényező a testépítésben az étrend, nálad ez hatványozott lehet. Fehérje - az izmok építő elemei, bevitelük nélkül nincs miből izmot építeni. Az orvosok által előírt 0,8-1 g / testsúlykilogramm fogyasztása helyet a testépítésben 2g fehérje megy testsúlykilogrammonként naponta. Szénhidrát - ami tulajdonképpen az energiát adja (most tekintsünk el a ketózistól), energia nélkül nincs edzés! Ez testtipustól függően napi 3-5-7 stb. gramm/testsúlykilogramm szokott lenni.
Nem elhanyagolható tényező a regenerálódás se, tehát adott izomcsoportra nem edzünk minden nap, mert túledzés lesz belőle. Pihenni kell az izomnak, akkor fejlődik.
Ennyivel tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!