Kreatin mint doppingszer?
Üdv
Hallottam, hogy különböző EU országokban be van tiltva a Kreatin használata az országba és büntetik aki kereskedik, illetve használja. Egyenlő szintre helyezték a többi doppingszerrel, amik valóban mindenhol illegálisak.
Ha ennyire gyenge a kreatin, mint ahogy a fórumon is olvastam akkor miért számít doppingszernek bizonyos országokban ? Hiszen csak egy táplálékkieg. amitől nem kell szitne semmit várni.
Valahol a koffein és a rágótubák is doppingnak számít közvetlen verseny előtt.
Arról pedig, hogy ki mit tart veszélyesnek vagy teljesen ártalmatlannak, elég széles palettán változik az országok meghatározása, és ezt sokszor abszolút nem is objektív módon döntik el.
A kreatin egy természetesen előforduló aminosav, amely a glicin, arginin és metionin aminosavakból epül fel. A test mind szabad (kreatin), mind foszforillált formában tárolja (kreatin-foszfát). Az átlagos súlyú (70 kg) ember testében kb. 120 g kreatin van eltárolva. A legtöbb kreatin a vázizomzatban található (95%), leginkább foszfokreatin formájában (66%), míg a maradék a szívben, az agyban és a herékben tárolódik.
Szóval nem értem, miért kell betiltani vagy hasonló.
Én csak a franciákról tudok, hogy bármit csináltak volna vele, gugliba beírva ezt találtam: [link]
A törvények amúgy nem mindig vannak összhangban a tudományos tényekkel. Állítólag az egyik amcsi államban kijelentették törvényben, hogy Pí értéke 3. (én valahol régen 4-et olvastam, de azt most nem találom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!