Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen étrendet tegyek össze,...

Milyen étrendet tegyek össze, hogy tudjak hízni?

Figyelt kérdés

Tehát régebben súlyzóztam, mostanra visszament már minden izom, de akkor is az volt a legnagyobb probléma hogy nem bírtam hízni, hiába ettem akármiből akármennyit.

valaki összeállítana egy olyan étrendet ami könnyen kivitelezhető, és sok a kalória benne?

2014. máj. 27. 19:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch). Zsír: 1g x ttkg.

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Ha nem megy rád a tömeg, akkor emeled a zsírt vagy a ch-t.

2014. máj. 27. 19:11
 2/10 A kérdező kommentje:

kösz.

csak én ebből így nem tudom kitalálni hogy miből mennyit.

de hát úgy a legjobb ha tojás, húz, túróból, eszek mindig annyit amennyit csak bírok....

2014. máj. 27. 19:12
 3/10 A kérdező kommentje:

16 éves vagyok, most töltöm mingyá, és 65 kg vagyok, 180 cm magasság felett

ami igen csak kevés tömeg a testépítéshez.

2014. máj. 27. 19:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Pedig össze tudod rakni te is. Keress rá tápanyagtáblázatokra és abból láthatod, hogy pl 100g csirkemell az 24g fehérje, egy tojás az 6-7g fehérjét tartalmaz vagy 100g rizs az 80g ch. Szóval a tápanyagtáblázatokban benne vannak a makromennyiségek.

De találsz kész étrendeket a bodybuilder.hu oldalon, azt is nézd meg.

2014. máj. 27. 19:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem úgy működik hogy eszel amennyit bírsz. Grammpontos mérleggel méred a kaják nyers állapotát, megnézed kaloriatáblázatokban miből mennyit tartalmaz és úgy összehozod, ahogy sandorzsolt fent leírta.

Zsírosabb ételek (háziszalámi - tojás - kolbász) magas kalóriaértékűek ha úgy könnyebb.

2014. máj. 27. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Sokan írtak már ilyeneket, hogy rengeteget esznek és mikor mérni kezdték a kaját akkor ledöbbentek, hogy eddig nem ettek ennyit.
2014. máj. 27. 19:17
 7/10 A kérdező kommentje:
hát én sokat szoktam enni, csak nem túl táplálót általában.
2014. máj. 27. 19:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondom: mérd a kaját és meglepődsz majd.
2014. máj. 27. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:
én azon lepődtem meg hogy eddig mennyit ettem +ba szénhidrátot XD mikor egy jó nagy kanál rizs 60 gramm én meg azt hittem az egész tányérba tettem össz vissz 100grammot
2014. máj. 27. 19:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Csakhogy nyersen mérjük kaját, nem főzve és sütve. 100g főtt rizs, az csak kb 30-40g volt nyersen, így az csak kb 30g ch volt. De ha kimérsz nyersen 400g rizst, és ebben lesz neked 320g ch, ami kb elég ha megy mellé zabpehely és edzés utáni gyors ch is, akkor az már elég szép adag lesz, mivel a 400g rizsből főzve lesz kb 1kg. A ch tartalma az marad, csak vizet vesz fel. De azért nem főzve mérjük, mert akkor nem tudsz következtetni, hogy mennyi is volt nyersen pontosan. És a nyers állapot adja a pontos értéket a számoláshoz. Remélem így érthető?
2014. máj. 27. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!