Edzés előtti kajának jó? Nagyon lassan szívódik fel? Emiatt nem fog annyit érni a fehérje turmix gyors felszívódása?
Ezt eszem reggelire, edzés előtt másfél órával:
80g zabpehely, fél-1 adag fehérje, 1 tojás (sütve), 100-150g brokkoli, 10g lenolaj, halolaj kapszula, multivitamin, fél liter víz.
Edzés után is megy fehérje ch-val, csak azért tettem fel a kérdést, hogy így jó lesz-e, mert én úgy tudom, hogy mozgás közben az emésztés lelassul. És a zöldség és a zsírok miatt kicsit bizonytalan lettem abban, hogy az edzés utáni turmix gyors felszívódása megmarad-e így?
Ami még eszembe jutott: edzés előtt kb. hány gramm fehérje elfogyasztása célszerű? Én most perpill 12-25 között eszek.
Túl aggódod kicsit. Amennyi kell az simán fel fog szívódni, de az sem gond, ha kicsit később. Nem sok kaja fog benned maradni edzés után hidd el.
Edzés után testtömeg x 0,5g fehérjemennyiség kell. Tehát pl, ha vagy 70kiló, akkor neked egyből edzés után kell 35g fehérje. De mivel a fehérjekészítményed nem 100%-ban tartalmaz fehérjét, így ezzel is számolni kell. Tehát egy 80%-os proteinkészítményből kb 45g-ot kell kimérni, hogy 35g fehérjéhez juss.
Köszi a válaszokat!
Igen, azzal tisztában vagyok, hogy utána mennyi kell (konkrétan úgy szoktam, hogy edzés után 0,5 után 50 perccel még 0,5 fehérje megy, így 1 órán belül megvan az 1 ttkg).
De előtte ti mennyi kell?
Habár már mindegy, felosztva így jön ki:
1: 16
2: 35
3: 35
4: 16
5: 16
6: 16
Így oké nem? Vagy nem kevés a vacsora(6), ha nem kazeint meg túrót eszek, hanem húst zöldséggel?
Túlaggódom, de a legjobbat szeretném kihozni a dolgokból :)
Edzés előtt volt a kérdés, szerintem félreolvastad sandorzsolt :)
Edzés előtt annyi, mint egy sima nap közbeni étkezésedben, a lényeg, hogy kb egyenlően oszd el a 2g*ttkg-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!