Kezdő tömegnöveléshez mit szedjek? Ajánlatokat várok!
Tömegnövelő étrendet szedj.:-)
Tapkiegbol meg kellene multivitamin, pl mega daily one plus, vitabolic, stb. Edzés utánra pedig jól jön egy protein + gyors ch shake. Ennyi kell egyelőre.
Erről mi a véleményetek?
Scitec Nutrition Mass tömegnövelő.. jó nem izmot fog növelni de bőven fér rám izmon kívűl más is..
Mega Daily One Plus vitaminnak
Scitec Nutrition 100% Creatine
Étrendbe segítsetek, reggelinek feltétlen zabpehely kéne? próbáltam de egyszerűen számomra ehetetlen, de ha csak az jo leküzdöm valahogy :D a többit azt gondolom rizs rizs rizs, meg nekem még a nasi is belefér.. rámfér :D
Ha esetleg saját tapasztalat szerint van vmi jó amit érdemes ennem írjátok le, és most nem linkeket várok a body builder - ről mert szoktam olvasgatni.
Okés!
ektomorf alkat vagyok nagyon.. 172cm 48kg.
Tudom h egy cukorkupac a mass.
Ha van időd privátban is írhatsz és segíthetsz. :)
Junius 10 - től tervbe van a konditerem is még ha kinevetnek is.. addigra még egy jó edzésterv is kéne :/
Tehát a legfontosabb az étrend:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Edzésnek pedig kezdőként heti 3 napos teljes testessel kezdj. Azaz pl hétfő-szerda-péntek edzésnapok. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlat, gyakorlatonként 3-4 sorozat. Guggolás, fekvenyomás, evezés (vagy húzódzkodás, vállból nyomás, bicepsz állva rúddal, hátsó támaszos tolódzkodás, hasprés, vádli. Kb ilyen terv legye 1-2 hónapig. Majd ezután válthatsz heti 3 vagy 4 napos osztott edzésre. Itt már egy izomcsoportra 2-3 gyakorlat is menjen, de csak heti egyszer lesz egy izom edzése:pl:
mell-kar, pihi, láb, pihi, hát-váll
4 napos: mell-bicepsz, láb, pihi, váll-tricepsz, hát.
Tápkiegnek elég egy multivitamin (mega daily one vagy vitabolic) ezekhet nem árt még 1g C-vitamin + Ca-Mg.
Edzés utánra pedig tejsavóprotein + 50g gyors szénhidrát.
Kb ennyi lenne az alap.
Köszönöm a segítséged!
Ehhez a fehérjéhez mit szólsz?
Miért pojt teljes kiörlésű kenyér és tészta? A hagyományos tészta/kenyér nagy hátrány lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!