Lehet valami bajom, ha a tojást nem megsütöm, hanem lenyomom egy pohárból?
Figyelt kérdés
Sütve nem is annyira szeretem az ízét, de, ha nyersen belerakom egy pohárba, rakok bele édesítőt, összekeverem, letolom, sokkal jobb, nem is kell vele szenvedni, megpirítani a hagymát(azt elrágcsálom utána, póré), megvárni míg kész stb.. Lehet valami bajom, vagy jó ez így?2014. máj. 16. 19:15
1/16 *Glissade* válasza:
Minek eszel tojást? Azért, hogy kínozd magad?
Édesítő??!?
Annál már az is jobb ha sárga lötty étolajban sütnéd meg.
2/16 anonim válasza:
Nyers tojást ne egyél mert: szalmonellás is lehetsz, nyersen nem szívódik fel a fele sem és még vitaminhiányt is okoz, mivel a nyers tojásban lévő avidin enzim megköti a biotint.
3/16 A kérdező kommentje:
Miért kínoznám magam? Még ízre is jobban esik, mint sütve.. :D És inkább eszek édesítőt, mint cukrot. :)
A szalmonelláról hallottam, de nem igazán hiszek benne, saját, itthoni tojást eszek. Ez a tudományosabb magyarázat már lehet érv, szóval itt kicsit megyőztél.
2014. máj. 16. 19:20
4/16 anonim válasza:
Ezt akartam írni mint sandorzsolt, (fehérje nem hasznosúl stb..) a szalmonella meg lehet ritka, de nem is sokan esznek nyers tojást. Viszont nem biztos hogy kérnék belőle!
5/16 anonim válasza:
Amúgy meg van rántotta is, és lehet főzni is (én is csak így szeretem, de így nagyon)
6/16 anonim válasza:
Pont a saját tojás lehet szalmonellás inkább, hiszen az nincs lekezelve szalmonella ellen.
7/16 piriiiiii válasza:
Ha iszol mellé tejet, még fosni is fogsz.
Hajrá! :)
8/16 *Glissade* válasza:
Cukor se kell bele!
Egyébként meg jó étvágyat, ahhoz a ragadós enyhén kocsonyás állagú izéhez:DD
Biztos jót fog tenni.
Utána igyál rá egy pohár tejet is;)
9/16 A kérdező kommentje:
Pont tejjel szoktam, érdekes, nem fosok.. :D
2014. máj. 16. 19:28
10/16 anonim válasza:
Csak éppen fele sem hasznosul nyersen. Szóval inkább süsd meg vagy főzd meg azt a tojást, jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!