Arra lennék kíváncsi, hogy tömegnövelőt lehet-e házilag kikeverni? Ahogy láttam az alap fehérje+szénhidrát. Átnéztem párat és úgy láttam, hogy szénhidrátból a dextrózt(szőlőukor) és a fruktózt(gyömülcscukor) részesítik előnyben (nyilván), fehérjéből pedig a tejsavófehérje koncentrátumot esetleg a tojás illetve marha fehérjét.
A kérdés lényegében az lenne, hogy ezeket az alapanyagokat pl herbáriában is meg lehet kapni, nem lehetne ezekből az alapanyagokból egy jó teljesítményű tömegnövelőt kihozni? És most nem csak azért mert olcsóbb, hanem mert adalékmentes is.
Mondjuk olcsónak nem nevezném a fél kg ízesítetlen tejsavó fehérje koncentrátumért a 2605Ft-ot. :)
2014. máj. 11. 22:30
3/11 anonim válasza:
Osszelehet allitani persze.
2014. máj. 11. 22:30
4/11 anonim válasza:
Osynho, én nem néztem a linket, de én pl összeállítom olcsóbban elhiheted. :-)
2014. máj. 11. 22:32
5/11 anonim válasza:
Ja és meglehet nézni a jumbot, volumasst, stb., hogy ott még a szénhidrátot is fehérje árban fizeted meg. Szóval ezzel a linkelt tejsavoval is bizony olcsóbb lenne kihozni.
2014. máj. 11. 22:39
6/11 Osynho válasza:
A kérdésben volt, ezért megnéztem. Én is olcsóbban állítom össze, elhiheted! ;-)
2014. máj. 11. 22:40
7/11 A kérdező kommentje:
A fehérjét nem nagyon lehet megkerülni, az ennyibe kerül, bár ez egy elég magas ár ezért a termékért, máshol 2100 forint környékén mozog 500gramm. De nyilván mivel én tömegnövelőt szeretnék kihozni ezért az "olcsóbb" hozzávalóból a cukorból tennék bele többet. Olyan 60-70% cukor és 30-40% fehérje arányra gondoltam. Kezdő vagyok ezért is teszem fel ezeket a kérdéseket de úgy emlékszem máshol ezeket a %-os arányokat adták meg. Cukorból melyiket kellene inkább használni, esetleg mind a kettőt fele fele arányban? A mixet napi 1X érdemes elfogyasztani edzés után, vagy 2 részletre érdemesebb lebontani. Hétvégén is érdemes fogyasztani majd, mert azok a pihenő napok.
2014. máj. 11. 22:45
8/11 anonim válasza:
Én csak edzés utánra javaslom a cukros tömegnövelőt, máskor nem kell gyors ch.
2014. máj. 11. 22:49
9/11 A kérdező kommentje:
sandorzsolt:
Te mit használnál egyébként fehérje gyanánt?
Nem tudom egyébként ezekből mennyit tegyen mennyi vízbe kb... 2-3 dl vízbe olyan 50 gramm dextrózt-fruktózt felesbe (vagy elég a dextróz?) meg olyan 2 evőkanál tejsavófehérje? 70-75kg körül mozgok.
2014. máj. 11. 22:59
10/11 Osynho válasza:
Gyümölcscukor nem a legjobb, inkább a szőlőcukor, maltodextrin. Vagy vitargo, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!