Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kegyetlenül reped a bőröm mit...

Kegyetlenül reped a bőröm mit tehetnék?

Figyelt kérdés

kb. másfél éve testépítek és a vállaimon külön-külön 5-6 hosszú stria keletkezett, a hátamon se jobb a helyzet.

Már azon gondolkodom, hogy befejezem, mert félek, hogy az egész testem striákból fog állni.

Kérem, hogy ha valaki tud valamilyen módszert amivel megakadályozhatom a további striák képződését, írja meg nekem.

Tudom a meglévők kezelése már nem lehetséges.:S

Üdv: 27 / F

#stria;repedés
2014. máj. 11. 07:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

sajnos ez genetika, hogy kinek mennyire rugalmas a bőre. Nekem 29 év testépítés után sincs egy darab repedésem sem.

Annyit tehetsz, hogy lassabban tömegelsz, hogy legyen ideje a bőrnek alkalmazkodni repedés nélkül.

2014. máj. 11. 07:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor ezen kívül semmilyen módszer kvázi testápoló amely rugalmasabbá teszi a bőrt, vagy stb. használata hiábavaló lenne?
2014. máj. 11. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy van ilyen, sajnos ezt nem tudom, de majd még biztos válaszolnak mások is.
2014. máj. 11. 07:57
 4/7 Andi80018 ***** válasza:

Állítólag lézerrel a felére, vagy több mint a felére lecsökken a stria, de gondolom nem két forint. Vannak ezen kívül masszázstechnikák, lényeges a kajálás, sok folyadék, illetve, hogy rugalmas legyen a bőröd. Ajánlják még a hideg-meleg zuhanyt, vannak rá krémek is. Meg kell próbálni, hátha javul valamelyiktől.

Még van ez is:

"A bőrszépítés másik lehetséges módja a mikrodermabráziós kezelés, amelynek során a bőr fiatalabb rétegeit hívják segítségül. A felső hámrétegek ,,lecsiszolásával" felszínre hozzák a fiatalabb hámrétegeket, amelyeket azután megfelelő anyagokkal kezelnek annak érdekében, hogy a sejteket megújulásra és új felső réteg kialakulására serkentsék. Az eljárás fájdalommentes, ám sikeressége a bőr típusától és igénybevettségétől függően változó lehet."

2014. máj. 11. 08:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Genetika nagy részt, a meglévővel nem sok mindent tudsz már kezdeni, max halványítani tudják, de mese az egész !

Ami nekem bevált ( nem hiszek egyetlen stria elleni krémben sem, mert nem ér semmit !) langyos oliva olaj, de 100%-os minőségi, és azzal kened magad, vizes bőrre, zuhanyzás után, nem kell lemosni !

Sok folyadék!

2014. máj. 11. 13:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyrészt genetika, ez igaz.

De a kollagéntermelés is fontos része a kérdésnek.

Nézz utána, hogy miket (víz, C-, E- vitamin, esszenciális amino- és zsírsavak, omega3, Q10, stb.) egyél sokat a megfelelő kollagéntermelődés érdekében, és miket kerülj (egyszerű szénhidrátok, telített zsírok, stb.).

2014. máj. 11. 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Ásványi anyag, vitamin tonnaszámra, min 5 liter folyadék. Hirtelen ennyi jut eszembe, persze nem garancia ez sem arra, hogy nem "repedsz" tovább.
2014. máj. 11. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!