Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Varjútartás, kézállás, kézállá...

Varjútartás, kézállás, kézállásból fekvőtámasz?

Figyelt kérdés

A fent említett gyakorlatokhoz ugyebár rengeteg erő kell. De elengedhetetlen a jó egyensúlyozó-képesség is. Ez utóbbit hogyan lehet fejleszteni?

Fegyenc edzésben a többi gyakorlatnál hányadik lépésnél kell tartani ahhoz, hogy a kézállás 10 lépését el tudjam kezdeni?

2014. máj. 7. 19:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Fegyencedzést leszámítva, amit nem csináltam, szerintem legalább 30 fekvőt nem árt ha tudsz csinálni és 15 tolódzkodást. Ami fontos még, hogy a csuklót is alaposan be kell melegíteni és nyújtani. Ha a varjútartás és fejenállás is megy kb. egy perci, akkor próbáld meg a kézenállást falnál. Ha már sokáig tudod tartani azt is, akkor engedd le magad, csinálj részismétléseket, amíg nem megy teljesen. Ha már megy falnál a fekvő, sokkal könnyebb lesz fal nélkül megtartani már, mert az erő meg lesz. Lassan vedd el a lábad a faltól és csak próbálgasd megtartani, aztán ez is menni fog. Én így tanultam, és kb. 2 hét volt mire 1 percet tudtam tartani a kézenállást, úgy hogy előtte fejen állás sem ment, szóval csak gyakorolni kell. De tényleg figyelj, arra, hogy rendesen bemelegíts, mert komolyan megsérülhet a vállizület vagy a csukló/könyék izület mikor a saját súlyodat kell tartania és nincs bemelegítve.
2014. máj. 7. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

a pike push up-ra keress rá.

a varjút meg úgy végezd,hogy a fejed neki van támasztva a falnak.

és így 3 gyakorlatból fog állni a kezdő saját testsúllyal végzett váll edzésed.

4x20 pike

3x1p fejenállás

3x1p varjútartás.

az időket felezheted,negyedelheted a lényeg,hogy a végén meglegyen a 3 perc összesen.

és sehol nem kell tartanod,már ma kezdheted.

2014. máj. 7. 21:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Érdemes a fegyencedzés hatodik lépésénél tartani hozzá, hiszen a behajlított karjaidnak meg kell tudnia tartani az egész testsúlyod!
2014. máj. 7. 22:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Mindennek utánanézek, amiket írtatok. De azért még szívesen fogadom a további ötleteket és az egyensúly javító módszereket.
2014. máj. 7. 22:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez a pike push up vajon miért nem került be a Fegyenc edzésbe?
2014. máj. 7. 22:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Ti milyen bemelegítő gyakorlatokat ajánlotok?
2014. máj. 7. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért nem került bele, mert kiváltja más erőgyakorlatokkat, bár szerintem is elfért volna.

Bemelegítésnek csukló-, váll- és fejkörzést ajánlok, illetve melegíts be felvőzésre, így átmozgatod az összes fokozottan igénybe vett izomcsoportot.

2014. máj. 7. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3FSeSecjKA

Egyik legjobb videó, hogy kell csinálni és olyan magyarázza, akinek ez a munkája, úgyhogy érdemes figyelni rá.

2014. máj. 8. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!