Milyen edzésfajtát/sportot ajánlotok?
vékony magas vagyok (túlságosan is), 15/L. Szeretnék kicsit vastagabb, formásabb lenni vagyis izmot építeni. Elég rossz kondiban vagyok és nem is vagyok nyúlékony. Van egy kis zsír a hasamon amit szeretnék lefogyni.
Milyen sportot, illetve edzést ajánlotok? Nemrég elkezdtem futni, az jó erre a célra?
Az étkezésre kell alapvetően figyelni, mert az izmosodáshoz kell ám a kajamennyiség. Egyél sok fehérjét (fehér húsok, halak, túró, tojás, szója, sovány vörös húsok), sok zöldséget, és figyelj a jó minőségű szénhidrátbevitelre. (rizs, köles, zab, tk kenyér, hajdina, stb...)
Illetve próbáld kerülni a fehér lisztes, és a cukros dolgokat. Naponta 4-5-6x egyél, de a mennyiségekre azért ügyelj. Koplalni eszedbe ne jusson, azzal csak ártasz magadnak. (és a kinézetednek is.) Fogyni és izmosodni egyébként nem lehet egyszerre.
Ennyi idősen szerintem ez bőven elég infó a kajálásról.
A futás jó dolog, de nem izomépítésre. Ha érdekelnek küzdősportok, azzal nem lőhetsz nagyon mellé ilyen téren, illetve ha van keret egy pár hónapos személyi edzésre egy konditeremben, akkor az lenne a legjobb választás. A konditermi súlyzós, és saját testsúlyos gyakorlatok a legalkalmasabbak az "alakformálásra", de a gyakorlatok biztonságos kivitelezéséhez edzőre, vagy legalábbis egy ténylegesen hozzáértő ismerősre lenne szükség, hogy ne sérülj le. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!