Milyen fehérjére van nekem szükségem?
Lány vagyok, heti többször kondizok, formásodni szeretnék, kicsit fogyni. Diéta megvan.
Annyit tudok, hogy:
a tejsavó fehérjéknél 3 típust különböztetünk meg: hidrolizátum, izolátum és koncentrátum (így növekszik az aminosav lánc hossza, azaz a felszívódási idő is.)
Az izolátum ajánlott edzés közbenre inkább, így gondolom a koncentrátum pedig edzés után estére. Ez nekem jó is lenne, de reggel nem innék fehérjét, vagy mindenképp napi többet kell, hogy érjen is valamit?
A tejsavó fehérjén kívül a tej (kazein) és a tojásfehérje a leglassabb felszívódású. Akkor inkább ezt kellene választanom?
Nem jól tudod kérdező. Az izolatum, koncentrátum, stb. között a különbség az, hogy mennyire van kiszűrve a fehérje mellől a tejcukor. A koncentrátum más 80%-os fehérje, több a tejcukor benne, de bőven megteszi, ha nem vagy versenydietan, tomegnovelesre meg pláne.
Ezes után tejsavó menjen, napközben pedig jobb a lassabb, pl tojás. Kazein este . De nem ezen van a lényeg hanem az étrenden.
Ha jó az étrend és megvan szilárdból a feherje-mennyiseg, akkor tapkieg sem kell. Edzés közben még nem kell fehérje!
Köszi a választ! Builderen olvastam :/ Lehet akkor félreértelmeztem.
Kb este 7-re végzek az edzéssel, utána már csak egy turmixot innék, akkor lehet ez tejsavó?
Biotech Iso Whey Zero-ra gondoltam.
este inkább kazein, de ezt beviheted túróval is. Reggel és edzés után tejsavó (ami lehet koncentrátum, izolátum, vagy ha tele vagy lóvéval, akkor hidrolizátum vagy ezek keveréke).
A lényeg még egyszer: a szervezetnek tökmindegy, hogy te a fehérjemennyiséget szilárd kajából fedezed vagy egy részét tápkiegből, a lényeg, hogy meglegyen. A felszívódás gyorsaságának van aki szerint van egy kis jelentősége, mások szerint elhanyagolható. Én azért szeretek edzés után egy protein shaket bedönteni.:)
Szóval kb 16.30-tól edzek általában, és így inkább 18.00-18.30 fele végzek. néha csúszik el 19 óráig és
22-23 óra fele fekszem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!