Testépítés; csirke helyett hal?
Üdv!
Kicsit már meguntam a rizs mellé betervezett csirkemellet, arra gondoltam hogy most áttérnék kicsit a halra. Mindegy hogy milyen halat eszek? Úgy értem mindegy hogy olcsóbbat vagy drágábbat?
Tehát mindegy hogy amur, ponty, lazac, tőkehal, cápaharcsa? Én filézettet szoktam venni amit zacskóban árulnak, mert mifelénk másfajta nincs. :(
Mivelhogy az ember valószínűleg tengerparton, vízközelben élt így nem mindegy hogy csirkét vagy halat eszel. A csirke zsírjában több az omega6 mint az omega3, a halak, vízi állatok jobbak.
Az olcsó hal sok esetben rossz minőségű lehet, ám ez a tömegtenyésztett tápos csirkére ugyan így igaz lehet. De a hal lehet jobb mint a csirke.
Halat ha jó minőségűt akarsz,akkor sajnos a drágábbat kell megvenned.
Az olcsóbbakban sok a víz,mire megsütöd,fele akkora lesz vagy még annyi se..
Ha vidéken élsz akkor a helyzeted jobb.
Vidéken a horgászengedély egy évre 20000ft (egy pecás ismerősöm mondta). Teht mondjuk hétvégén elmész pecázni kifogod aki kell egy hétre és kész.
Ha te fogod sokkal jobb.
Régen én is vettem 25000-30000ft-ért csirkemellet.
Bazz egy hónapra annyi mint egy évre a horgászengedély.
A bolti halakról nem is beszélve. Mondjuk ott a zacskós hal; 800gr. Ennek a fele jég, a benne lévő halnak meg a fele víz. Nem! Te nem halat veszel, hanem vizet és jeget ami közt van egy kevés hal! Arról nem is beszélve, hogy ha kisütöd a halat akkor 8 centis kis csíkokat kapsz ami 2 harapás.
Úgyhogy fogni jobban megéri.
Bár aki 500 000ft-okat keres az megengedhet magának csirkét is meg zacskós halat is. Én inkább fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!