Mit csináljak, hogy bírjam?
Ma lent voltam 1 hónap kihagyás után (előtte 3,5 hónapig nyomtam).
Megmondom őszintén amikor nagyon kihajtom magamból a maxot akkor szokott lenni egy rosszul eső fájdalom ami már nem bedurranás hanem inkább ilyen blokkszerű érzés.
Adott súlynál az utolsó 2-3 ismétlés már nem megy ki.
Nem tudom mit csináljak mert ez az erőszakoskodás nekem nem esik jól.. :(
Most ne írjátok már le hogy kis csaj vagyok, punci stb mert nem érdekel.
Nem igazán tudom, hogy mit csináljak, szeretem a határokat feszegetni de pl ma már tök kis súlynál is előjött ez az érzés és elment a kedvem az edzéstől, aztán a vállnál visszajött bár ott is szarul teljesítettem.
Iszonyat gyengének érzem magam, fáradékonynak (mentálisan is inkább olyan 70-80%osan állok a dolgokhoz).
De ha éreznék durranást, erősödést fejlődést ami előtte végül is volt akkor lehet jobb lenne.
Ez inkább pszichés, mentális kérdés bár végül is a testépítéshez tartozik.
Tudom tudom 100% beast mode stb.. de nekem nem megy vagy valahogy nem érzem a magaménak viszont fejlődni szeretnék.
Tipp, tanács ?
Bennem frusztrációt kelt amikor egy testépítő hozzáállását hallom, látom.
Én hobbista vagyok és az is akarok lenni de magamban nem raktam rendbe a hozzzáállásomat.
Légyszi segítsetek ebben.
Mert így olyan erőltetett ez az egész. :(
Vannak napok amikor jobban beleteszem magam (kérlek ne értsétek úgy, hogy lazulok a teremben) de nem esik jól ennyi.
Amikor olvasom Zyzz egyik motivációs cikkét, hogy ő direkt olyan gyakorlatokat csinált amit utált többször hogy megszeresse.. Ilyenkor azt érzem, hogy valami gond van velem mert pl a guggolást vagy a döntött törzsű evezést sosem fogom szeretni.
Lehet, hogy ha úgy fognám fel, hogy csak a sport szeretetét, egy kis alakformálást, az erőnlétet és a kedvenc gyakorlataim ésszerű beosztását tűzném ki célul jobb lenne.
VAnnak gyakorlatok amiket az istennek sem érzek, hiába a kis súly nagy ismétlésszám, nagy súly kicsi.. Tudatos oda figyelés lassú negatív szakasz nem érzem vagy nem azt érzem...
Ilyen mondjuk a lehúzás mellhez.
A mellemet alig érzem a gyakorlatok közben egyedül a tárogatás ami jó a pullovernél a vállam fáj, húzodik semmi durranás a fekvenyomásnál sem vagy minimális pedig beszarok a súly alatt.
A kar izmait, a váll izmot és a kevésbé kedvelt bár annál fontosabb láb izmot érzem.
Ja meg a hasat és azt még relatív szeretem is pedig tudom h a kajától függ 80%-ban :))
Nem igazán tudom, hogy akkor kövessem-e azt az edzéstervet amit az edzőm csinált nekem 2 éve vagy menjek a fejem után és rakjak össze egy olyan edzéstervet amit konkrétan szeretek csinálni amitől úgy érzem örömmel megyek le a terembe.
Egy kis mentál coachingot szeretnék tőletek kérni :)
Köszi! ;)
Szerintem ott van az alapprobléma, hogy egy edző összerakott neked két éve egy edzéstervet és te a mai napig ahhoz akarod tartani magadat!
Ez az edzésterv már régen nem hatásos, mivel a tested már tökéletesen adaptálódott hozzá. Bizonyos időközönként meg kell lepned a szervezeted, hogy fejlődni tudjon.
De ez a kisebb probléma, a nagyobb az, hogy ez baromira unalmas is! Nem is csodálom, hogy elment a kedved az egésztől!
Én minden edzésen változtatok valamit; gyakorlatok sorrendjét, ismétlésszámot, hol egyenes sorozatok mennek, hol félpiramisban dolgozok, néha bevetek intenzitásfokozó technikákat, mint a szuperszettek, az erőltetett ismétlések, az óriássorozatok, vagy bicepszezésnél a huszonegyezés. Ki lehet próbálni még egy csomó dolgot; például felmenni egy adott gyakorlatban, például guggolásban vagy felhúzásban az egyismétléses maximumig, vagy ellenkezőleg extrém magas ismétlésszámmal dolgozni, például a poén kedvéért megnézni, hogy súly nélkül háény guggolást tudsz megcsinálni.
Az edzésről edzésről történő változtatáson kívül, bizonyos időközönként, ez lehet hathetente vagy csak háromhavonta akár, az egész edzéstervet át kell variálni! Ha például osztott edzésterved van, máshogy párosítod az izomcsoportokat, ha eddig háromnapos edzésterved volt, akkor csinálsz egy ötnapos, de sokkal rövidebb edzésidőkkel. Vagy ha nagyon sokáig osztottat követtél, átállsz mondjuk a heti három teljes testes edzésre!
Én azt javaslom, hogy mivel az edző által írt, és általad két éve követett edzéstervtől már teljesen kiéghettél, nézd át, hogy az milyen és csináld a teljes ellentétét.
Ellentétpárok:
Heti sok edzés < > Heti kevés edzés
Rövid edzésidők < > Hosszú edzésidők
Alacsony ismétlésszám < > Magas ismétlésszám
Osztott edzésterv < > Teljes testes edzésterv
Csak alapgyakorlatok < > Több izolációs gyakorlat
stb... a sor folytatható
Nem csodálom, hogy minden bajod van! Senkinek sem szabadna két évig ugyanazt csinálnia, baromira unalmas lehet!
Azt javaslom tehát, hogy pihenj egy vagy két hetet, ne menj a terem közelébe sem, aztán kezdj el egy teljesen másfajta edzéstervet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!