Kinyomtam 50 kilót és megroppant a vállam. Azóta folyamatosan ropog és ez fáj! Valaki segítség?
van két mondás, mindkettő ide illik.
sokat akar s szarka, de nem bírja a farka.
addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
Túlvállatad magad, most pihentetned kell a vállat, ami az egyik legkényesebb ízület a csípőn kívül.
igen ha 50 kg a srác akkor nagy embernek kell lenni.
ne vállald túl magad. szép fokozatosan emeld a súlyokat. pihentesd 1-2 hétig ha kell 3-4 ig is.
kend be sport krémmel, vitamin mehet(C vitamin stb és a többi, ebben nem vagyok jártas)
bemelegítés legyen edzés előtt nagyon fontos.
egy példa: én 65be belatolok 2x8 at. na ezt tudom ez az ideális nekem egyelőre. rúddal melegítek. aztán emelek rajta hogy 50 kg legyen abba 8-at aztán 60 vagy 65 mikor milyen erőben vagyok(fejben hogy vagyok ott) aztán meg ha 65-kgbe belement a 8 akkor nézzünk 70 be utolsónak amennyi megy 4 alatt nem rakom le lehetőleg. ha nem megy akkor segítőtő felhúzza és nagyon lassan engedem le és úgy próbálom kinyomni nem megy segítő megint és így 4 et
sok sikert:)
Az a helyzet, hogy a legtöbb ember csak a saját hibájából tanul. Először nekem is takarékra kellett tennem a vállamat, hogy megtanuljam, hogy bemelegíteni alaposan kell, és hogy az izületvédő nem pénzkidobás.
Nekem a melegítésem: karkörzés, 1-2 vállgyakorlat ki súllyal, aztán 10-15 fekvő 2x, majd rúddal nyomok, és elindulok 10 kilónként felfele 70-ig.
Jah válaszolnom is kellene... :-D
Mikor nekem fájdult meg a vállam nagyon megijjedtem. Azonnal vettem egy erősebb izületvédőt (amit neked is ajánlok), próbáltam a vállamt izomlazítókkal lazítami, 2 hétid nem edzettem, csak lábaztam, utána még 1 hétig nem vállaztam és melleztem.
Szerencsémre meggyógyult a vállam teljesen, ha azt csinálod, mint én, szerintem neked is meg fog. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!