Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Imádom a darált marhahúst...

Imádom a darált marhahúst rizzsel, zöldségekkel, pl. kelkáposztával. Ez nem fér bele a testépítésbe?

Figyelt kérdés

Most csináltam darált marhahúst és baromi finom, ezerszer jobb mint a csirkemell filé, tudom nyilván zsírosabb.

Abszolút nem fér bele ilyen a testépítésbe?

2014. ápr. 19. 22:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

50g carbo?

és ez mellé edzel is?

mennyi ideig megy ennyi carbo nálad?

mert még a versenyző ismerőseim is 2-3 naponta rátöltenek egy kis carbót, hogy az anyagcsere meggyorsuljon és ne vesszen el annyi izom, meg az izmok ereje is többé kevésbé meglegyen, már amennyire ezt egy versenydiétánál meglehet őrizni.

Vércukor az rendben nálad, ennyi carbónál?

amúgy az előző kérdés nem neked ment, hanem morrisnak, azért is tettem idézőjelbe amit írt.

2014. ápr. 19. 23:25
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

Na, és SándorZsolttal értek egyet, akit nem talált el a támadásom mert deklarálta, hogy benéztem.

Szóval igen, azt tartom jónak amit ő csinál. Egyfelől elegánsan kerüljünk el minden támadást, ez magában hordozza a lágyság elvét, a végtelen alkalmazkodókészséget másrészt ne együnk rizst, gyorsan felszívódó keményítőt.

Szóval jó hogy ő is válaszolt.

És igen, keményítő nélkül is lehet edzeni! Méghozzá igen intenzíven. Sőt az izmoknak nem keményítő (ch) kell, hanem minőségi tápanyag.. aminosavak és zsír. Ezekből lesz pont annyi ch amennyi a vércukorhoz kell meg a glikogén visszatöltéshez.

Egyetlen kérdés az anabolikus kapu és az izomfejlődés marad.

Ezekhez igen, nyilván hasznos a rizs.

De ha tényként kimondjuk, hogy rizzsel (gyors ch) könnyebb tömeget növelni, akkor tényszerűen válaszoljunk az én kérdésemre is: mióta problémás a marhahús a legszigorúbb versenydiétában? Miért? Mekkora inzulin ugrást okoz az?

Oké, a tejtermékek megemelik az inzulinszintet. A marhahús fehérjéi valamiféle kis hasonlóságot mutatnak elvileg a marha tejjel.. valahogy a marhahúsnak lehet egy kicsit magasabb inzulinszint növelő hatása mondjuk a disznóhoz, sertéshez képest (de azért ebben nem lennék olyan biztos, amíg nem látom ezt komolyabban megerősítve..)

De a lényeg, hogy a húsnak mindig alacsonyabb GI-je és II-je (inzulin index) lesz mint a rizsnek.

Tehát aki rizst eszik, az sosem fog olyat mondani, hogy mértékkel mehet a marhahús is, a kevésbé zsíros.

Miért? Mert az olyan lenne, mintha valaki enne sültkrumplit kólával meg fagyival a mekiben, aztán szólna a haverjának hogy mértékkel mehet egy kis saláta (zöldség) is.

Ilyen minőségi különbség van a rizs és a hús között.

Mi az esetleges probléma a hússal? Vagy még mindig ez a szerencsétlen orvosos zsír dolog?

2014. ápr. 19. 23:42
 13/16 anonim ***** válasza:

morris, érdekes amit írsz.

bár én ennek az ellentetjét vallom , sőt aki hozzám jön edzeni, annak is magas carbo bevitelt javaslok, de azért ebbe is beleásnám magam, amit írtál.

Gondolom ez valami paleós dolog lesz.

van erről valami könyv, vagy oldal, ahol ezeket a dolgokat átfogóan és érthetően elmagyarázzák, főleg a miérteket.

2014. ápr. 19. 23:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Ti milyen diétáról beszéltek? A kérdező meg se említette a diétát. Tömegelés alatt pedig ez egy nagyon jó kaja szerintem. Sőt, én még diéta alatt is eszek marhát néha, bár én a ch-t 50-60 g között tartom.
2014. ápr. 20. 06:45
 15/16 anonim ***** válasza:

49%-os válaszoló, tudom, hogy nem neked írtad, én sem neked, hanem morrisnak írtam, hogy betámadt kissé. Anélkül, hogy belegondolt volna, hogy én nem a marha miatt írtam, hogy nem jó a rizses hús, hanem nálam a rizs miatt.

Január óta megy nálam kevés ch, leadtam vele jó pár kg zsírt, de utána ez megállt, mert növeltem kissé a zsírbevitelt. Így most megy annyi kalória, hogy se nem fogyok, se nem hízok a 173 centimhez 82 kg vagyok eléggé szálkásan, így ezt tarom jelenleg. Aki nem hiszi, annak küldhetek képet.:)

Eleinte kevesebb energiám maradt edzésre, de hozzászoktam vagy a szervezetem tanult meg másból energiát előállítani:), de már ugyanolyan jót edzek, mint több ch-val. Hétvégén kicsit emelem a ch-t, mert ha megyünk muterhoz, anyóshoz ott azért kis rizs vagy krumpli az befigyel, mert nem akarok háborút, hogy meg sem kóstolom és kis visszatöltésnek is megteszi. Úgyis focizok hétvégén, nem árt egy kis ch ilyenkor.

Mondjuk én nem vagy paleós, ősszel megint keményebb tömegelés lesz, akkor majd megy több ch, de nekem ehhez nem kell sok 150-200grammal már durván zsírosodok. Sajnos így 40 fölött lassabb az anyagcserém, nem kell annyi kaja, mint 20 évesen.:)

2014. ápr. 20. 06:48
 16/16 anonim ***** válasza:
72%-os, csakugyan nem mondta a kérdező, hogy diétázna, de azt sem, hogy tömegel. Azt írta testépítésbe belefér e? A testépítésbe benne van a diéta is, nem?? Na látod. Így hoztam fel én azt, hogy nálam hogy van diéta idején, hogy kevés ch megy, a marha az okés. Tehát egyetértünk. Van még kérdés? :)
2014. ápr. 20. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!