Ha darált zabpelyhet turmixba rakok akkor az most szilárd kaja vagy nem?
Minek raksz bele zabot? Kiadsz egy rakat pénzt azért, hogy megvegyél egy nagyon bonyolult ipari technológiával készült gyors felszívódású fehérjét, és elrontod a legfontosabb funkcióját!
A turmixba 40-50g szőlőcukor, carb-f, vitargo, ilyenek menjen, ne zab!
Első: nem edzés utánról beszélünk, hanem nap közbeni fogyasztásról, amikor nem fontos a gyors felszívódás.
Kérdező: Nem számít szilárd kajának, mivel nem rágod meg. Legalábbis én nem tekintem annak, mivel folyékony formában jut a gyomorban, míg a csirkét vagy akármi mást meg előtte "előemészted" a szájüregben. Éppen ezért kicsit jobb a rendes, szemes zabpehely, de napi egy zabos turmix egyáltalán nem gáz.
1! a zab miota szamit gyors felszivodasu feherjenek?XD fatal error
Szerintem szilard kaja,mert a termeszet adta.Tudom utolag aztan atvan dolgozva de akkor is.Nalam a tapkiegek jelentik a nemszilard kajat.
vehetsz de nagy szemu zabot is amit muszaly ragnod:) attol hogy botmixerel ledaralod attol uyga ugy szilard kaja marad.Csibemmelet is ledaralahtod,akkor mar azsem elsz szilard kaja?
Elnézést, félre értettem a kérdést, én most az edzés utáni turmixra gondoltam.
3, nem a zabra értettem, hogy gyors felszívódású fehérje. Ha már én nem olvastam el figyelmesebben a kérdést, akkor legalább te olvasd el lassabban a választ amihez hozzáfűzöl valamit. :)
És a kérdésre most már újabban választ adva: szerintem sem szilárd, hiszen pépes, folyékony halmazállapotú, csak iszod.
Szóval a zab jó, de ledarálva turmixban rossz.
Egyáltalán számít valamit? Szarabbul fogok fejlődni?
Nem rossz, ha napközbeni étkezésnek fogyasztod (én olvastam félre, azt hittem először, hogy az edzés utáni turmixról van szó).
Egyszerűbb dolog így megoldani a ch-t, ha nincs idő csirke-rizsezni. Legurítod és kész, meg is van ezzel 60-120g ch.
VIszont abban nem előnyös a dolog, hogy az ember emésztőrendszere a szilárd ételekhez van kialakulva.
Ezért is szokták ajánlani, hogy tápkieg turmixból max a kajabevitel fele menjen. Nem azért, mert a porított fehérje káros lenne, csak nem jó az emésztésnek.
Persze 1-2 étkezést ki szabad ezzel pótolni.
Na de! épp az a bajom, hogy a gyomorba így is úgyis darált, pépesített állapotba kerül.
Mindegy, hogy összerágom vagy le van darálva.
Már a szájüregben is megkezdődik az emésztés. Pl. rágás közben is. Ezzel már eleve felkészül a gyomrod is és azt emésztőrendszered a beérkező kajára, nem csak legurítod, sutty aztán lesz ami lesz.
De mondom, 1-2 étkezést nyugodtan kitolhatsz ezzel. Csak ne az legyen, hogy egész nap turmix, meg pép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!