Össze lehet menni a gyúrástól? Mert úgy érzem mintha alacsonyabb lennék pár centivel .
gyakori hiba, hogy azt hiszik nem lehet... ha nem megfelelõen terheled a gerincedet és az azt tartó izmokat, az izületek közti távolság csökkenhet, beállhatnak, letapadnak, kötöttek lehetnek a gerinc körülu izmok. ebbõl lesznek a krónikus gerincfájások és a végeláthatatlan orvoshoz mászkálás. 10 éven át szenvedtem, míg egyszer kalálkoztam egy manuálterapeutával, õ jó sok kezelés alatt helyre tette a gerincem, azóta fájdalmaim simcsenek, mondjuk betegesen figyelek is rá, hogy egy dúlyzós edzés se maradjon gerinctorna nélkül...
Mikor a manuálterapeuta elõször megdolgozott, úgy ropogott a hátam és a nyakam mint egy gépkarabély, a kezelés elõtt 182cm voltam, a kezelés után 186 és mintha 20kg súlyt vettek volna le a hátamról.
2. válaszíró!
tudnál nekem írni privátban erről, mert engem is érdekelne, hasonló gondok miatt.
köszi!
akik írtak privátot, hogy adjam meg a manuálterapeutámat, majd délután megkeresem a névjegy kártyát.
amúgy ahogy látom félreértitek, nem csak a célirányosan a geroncmenti izmokat megdolgoztató gyakorlatok vannak hatással a gerincre, ha csak állsz 2 lábon, akkor is éri terhelés a gerincedet, ha bármilyen súlyzós edzést végzel, a gerincedet folyamatos terhelés éri, ezért fontos a helyes testtartás, ha ülsz egy padon és bicepszezel, azzal is terheled a gerincet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!