Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Össze lehet menni a gyúrástól?...

Össze lehet menni a gyúrástól? Mert úgy érzem mintha alacsonyabb lennék pár centivel .

Figyelt kérdés
3 éve edzek lassan ,szabályosan csinálom gyakorlatokat,kajára odafigyelek amennyire tudok.

2014. ápr. 17. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem lehet, de ha biztosra akarsz menni mérd meg magad.
2014. ápr. 17. 13:06
 2/8 anonim ***** válasza:

gyakori hiba, hogy azt hiszik nem lehet... ha nem megfelelõen terheled a gerincedet és az azt tartó izmokat, az izületek közti távolság csökkenhet, beállhatnak, letapadnak, kötöttek lehetnek a gerinc körülu izmok. ebbõl lesznek a krónikus gerincfájások és a végeláthatatlan orvoshoz mászkálás. 10 éven át szenvedtem, míg egyszer kalálkoztam egy manuálterapeutával, õ jó sok kezelés alatt helyre tette a gerincem, azóta fájdalmaim simcsenek, mondjuk betegesen figyelek is rá, hogy egy dúlyzós edzés se maradjon gerinctorna nélkül...

Mikor a manuálterapeuta elõször megdolgozott, úgy ropogott a hátam és a nyakam mint egy gépkarabély, a kezelés elõtt 182cm voltam, a kezelés után 186 és mintha 20kg súlyt vettek volna le a hátamról.

2014. ápr. 17. 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:

2. válaszíró!

tudnál nekem írni privátban erről, mert engem is érdekelne, hasonló gondok miatt.

köszi!

2014. ápr. 17. 13:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Elnézést, ilyenről még nem hallottam, kifejtenéd egy picit bővebben, hogy mit értesz a nem megfelelő terhelés alatt?
2014. ápr. 17. 14:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Én a hiperhajlitást tudom egyedül ami kifejezettem a gerinc menti izmokat terheli,de ezt hetente 1cer szoktam hátazásnál,néha vállnál is.még lehet valahogy erősiteni a gerincet,illetve a körülölelő izmot.
2014. ápr. 17. 14:31
 6/8 A kérdező kommentje:
*?
2014. ápr. 17. 14:31
 7/8 anonim ***** válasza:
a porckorongok kophatnak,lapulhatnak préselő edzés nélkül is,úgyhogy ha nem is látványosan,de egy beállt hátú,kilapult porckorongokkal rendelkező ember lehet alacsonyabb idővel 2-3 centivel.
2014. ápr. 17. 23:17
 8/8 anonim ***** válasza:

akik írtak privátot, hogy adjam meg a manuálterapeutámat, majd délután megkeresem a névjegy kártyát.

amúgy ahogy látom félreértitek, nem csak a célirányosan a geroncmenti izmokat megdolgoztató gyakorlatok vannak hatással a gerincre, ha csak állsz 2 lábon, akkor is éri terhelés a gerincedet, ha bármilyen súlyzós edzést végzel, a gerincedet folyamatos terhelés éri, ezért fontos a helyes testtartás, ha ülsz egy padon és bicepszezel, azzal is terheled a gerincet.

2014. ápr. 18. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!