Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az létezik, hogy az edzettségi...

Az létezik, hogy az edzettségi szintem alacsonyabb így?

Figyelt kérdés
Három éve elkezdtem sportolni, előtte nem edzettem semmit. Egy éve abba kellett hagynom, sérülés miatt. Az lehetséges, hogy az edzettségi szintem alacsonyabb, mint mielőtt elkezdtem sportolni? Hozzáteszem az utóbbi egy évben nem mozogtam... 17/L
2013. máj. 20. 17:39
 1/1 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Nem.

A lényeg az hogy a szervezet képes x teljesítményre. Az izom elég szép teljesítményt képes leadni, azonban ahhoz hogy ezt leadja nagyon magas mennyiségű oxigénre van szükség hogy az égés véghezmehessen, és az izom energiát legyen képes generálni. A sok oxigénhez heves légzés kell, gyors és erőteljes vérkeringés, ami képes eljutni mindenhova, az munkavégző izom belsejébe is. Ezért ver a szíved mint állat. Lihegsz mint állat. És az oxigénfelvétel is minél magasabb hatásfokra törekszik. Ha a lehető legmagasabb intenzitáson működik az izom amin még mehet anélkül hogy nem jutna oxigénhez és ezáltal képtelen lenne munkát végezni, kell dolgoznod hogy megtudd a jelenlegi edzettséged. Valósztínű hogy ezt most nem tudod megvalósítani mert a szervezet nem szokott hozzá elszokott tőle hogy ilyen intenzitáson, komoly munkát végezzen az izomzat. Azonban képes vagy rá, csak nem tudsz róla... :D

Hozzá kell szoktatnod magad a megterhelő körülményekhez. 1-2 hónap alatt simán hozzáállsz újra, és akkor már menni fog. Elszoktál tőle magyarul.

2013. máj. 20. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!