Mi számít annak, és mi nem . Mik a szteroidok?
Sziasztok. 15 éves vagyok, nemrég kezdtem el kondizni kicsit rendszeresebben. A kérdést azért tettem fel, mert nem találtam a kérdésemre konkrét választ a neten, se itt.
A kérdés az hogy mi számít szteroidnak ? Szóval ezek az "étrend kiegészítő" porok, meg minden amit lehet ilyen Body Shopokban kapni azon belül hogy étrend kiegészítők, mik azok ? Miben segítenek ? Miért jók vagy miért nem jók ? Mert én megmondom őszintén most az oké hogy por meg összekeverem vízzel/tejjel, de ettől nem értem miért leszek izmosabb...valaki a kajára esküszik hogy az jobb, de van aki a porra. Ezért kérem a segítségeteket, hogy végre megtudjam hogy most ez mi ez ?
Én halat, csirkemellet és rizst eszek felváltva (persze minden mást is) sok zöldséget és gyümölcsöt. Én ezt olvastam. Elég jól haladok szerintem, de gondolom lehetne ennél sokkal gyorsabban is (nem célom a gyorsaság, én nem sietek sehova).
Szóval kérlek segítsetek egy kicsit ebben az ügyben.
És ha nagy hülyeséget kérdeztem, amit természetes lenne hogy tudjak, kérlek le b_sszatok le, mert kezdő vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm !
Annyival csinálom amennyivel éppen megy :D
Szóval...én úgy gondolkozok hogy ha 30 majd megy 4x15 tel, akkor lépek 30re vagy 40re, és amennyi megy...ha csak 6 akkor azt viszem fel 15 ig és 4x ismétlem. De akkor szerintetek hogy kéne gondolkozni ?
Analitikus szemlélet! Ahhoz, hogy izmosodj, meg kell lennie egy bizonyos mennyiségű tápanyagbevitelnek, hogy a tested tudjon miből építkezni, és rendesen működni. Hogy miből mennyi kell, már megoszlanak a nézetek, vannak értelmes érvek pro és kontra, az egyéneknél is vannak különbségek, szóval ezt magának kell kitapasztalnia az embernek, de persze irányvonalak vannak. Nézzük a legmainstreamebbet példaként:
Az embernek kell 2 g fehérje, mittomén 5 gramm szénhidrát és 1 gramm zsír testsúlykilónként. Ez azt jelenti, hogy ha a delikvens 60 kiló, akkor neki egy nap 120 gramm fehérjét, 300 gramm szénhidrátot és 60 gramm zsírt kell megennie. Meg annak adva táblázatokban, hogy melyik ételben mennyi makrotápanyag (tehát ez a három) van. Nem készételenként, hanem alapanyagonként, mint rizs, csirkemell, csirkecomb, pulykamell ésatöbbi. Mikor összeállítasz egy étrendet, hogy ezt elérd, kiszámolod, hogy a kiválasztott ételekben mennyi tápanyag van, és így kijön, hogy melyikből mennyit kell enni. Sokféle étel közül lehet ám válogatni. Ha nem számolod ki, hanem csak érzésre eszel, akkor valószínűbb, hogy nem lesz meg a kellő mennyiség (lehet, hogy meglesz, de ez ritka, ahogy a semmiből építkezős genetika is). Ergo, ha akarsz építkezni, akkor tervezd meg, hogy kell. Ez az élet minden tevékenységére érvényes, ami egy picit is bonyolultabb, csak ritkán működik nabummbele-módra.
Tápkiegek: koncentrált tápanyagok, azaz tulajdonképpen csak az van a kiválasztott kiegben, amit az ember akar, nincs mellette semmi felesleges. Például a csirkemellben 100 grammonként 24 gramm fehérje van, míg egy fehérjeporban 100 grammonként 80. Azaz 24% és 80%. A csirkemell nagy része például víz, ahogy az élő szervezeteké általában. Na ez van kivéve a fehérjeporból például.
Az 5x5 azért jó mert nagyon jol meg lehet tanulni a mozdulatokat. Elég volumen az izmosodáshoz. A legkisebb a sérülésveszély. Es hetente többször is meg lehet edzeni igy egy izmot.
De 100%-ban biztos vagyok benne hogy szabalytalanul vegzed a gyakorlatokat.
Ezt végignézni: http://www.youtube.com/playlist?list=PL09654C26DDF11D53
Ezt is: http://www.youtube.com/playlist?list=PLD7BE939BB32B4CAB
Tesitanártól kérdeztem meg hogy hol kell fogni és hogyan kell csinálni :) (a tanár elég jól néz ki testileg, és nem mondana hülyeséget)
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindannyian nagyon sokat segítettetek nekem ! :)
Sárga kapszulát elolvasni :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!