Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek így tudnék szálkás...

Szerintetek így tudnék szálkásítani? További lent

Figyelt kérdés

Sziasztok elhatároztam hogy szálkás testalkatot akarok bármi áron.. Eleve nincs annyira sok zsír rajtam 17 éves vagyok, fiú és 183cm/74kg.. De azért a csípőmön zavaróan sok zsír van.. :( Ezért úgy határoztam hogy valamit tennem kell.. Ezért elkezdtem tegnap felülésezni (androidra van egy alkalmazás neve Caynax A6W)és ezt végig szeretném csinálni azt hiszem 42 napból áll.. Na de tudom hogy ez nem így megy mert felüléssel nem igazán fogom a felesleg zsírt leégetni magamról.. Úgy olvastam itt hogy a futás nem megfelelő mert az is inkább izmot épít inkább kocogás lenne a jó.. Szerintetek? És hogyan kezdjem a kocogást? Mert bevallom szerintem már nem tudnék 1-2km-t egyben lefutni.. Ja meg hozzátenném hogy régebben is sokat felüléseztem hasra látszik is picit az alakja (fent 2 kockát ki lehet szedni de annyira nem látni) de a csípőn tényleg sok zsír van, és ugye mivel nincs helyi zsírégetés ezért kéne nekiállnom kocogni ugye? Vagy elég lenne csak egy étrend? Szerintetek mit csináljak? Gondolkodtam igazából személyi edzőn is szerintetek megérné? Igazából annyira ha belegondolok nem csak hasra szeretnék gyúrni jó lenne mell,kar,hát meg mindenhová de ahhoz inkább konditerem kéne ahol meg nem tudnám szabályosan alkalmazni a gyakorlatokat ezért gondolkodtam személyi edzőn..

A válaszokat előre is köszönöm:)

2014. ápr. 1. 11:50
 1/7 Frontosa ***** válasza:

El kéne dönteni, hogy most tömegelni akarsz vagy szálkásítani, a kettő nem megy egyszerre.

Ha sok a zsír akkor szálkásító diéta és aerob edzés kell.

Aerob edzésnek olvass utána, személyenként eltérő hogy kinek mi az aerob edzéstartomány, van akinek a futás, de van akinek a tempós séta.

Szálkásító diétában fehérjéből 2.5 gramm/ttkg, szénhidrátból 1-3 gramm/ttkg kell.

Kezd el 160 gramm fehérjével és 200 gramm ch-val, összehasonlításként ez a mennyiség 280 gramm rizsben és 70 deka csirkemellben van meg.

Ha nincs meg a megfelelő tömegvesztés akkor vidd lejjebb a ch-t.

Üdv,

2014. ápr. 1. 12:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen igen de sajnos ennek nem vagyok a szakértője nagyon.. Mindenhol írják hogy pl. 160gramm fehérje 200 gramm szénhidrát meg stb.. Ezeket az értékeket hogyan számoljam ki? Vagyis ha itthon csinálok bármilyen kaját én nem fogom tudni hogy mennyi szénhidrát meg fehérje van benne.. Szóval ezt honnan tudhatom meg? Vagy csakis olyan kajákat ehetek ami csomagolt és rá van írva ez az érték? És zsírból mennyi kéne? A válaszodat előre is köszönöm!:) és 0,5 kg / hét?
2014. ápr. 1. 13:02
 3/7 Frontosa ***** válasza:

Konyhai mérleg kell hozzá, kalóriatábázatot a neten találsz. Érdemleges diétához mérni kell a kaját.

Azaz ha te tudod, hogy 160 gramm fehérjére van szükséged és azt csak csirkemellből kívánod fedezni akkor az a mennyiség 67 deka mellben van meg, mivel 100 gramm csirkemell 24 gramm fehérjét tartalmaz (160/24)*100.

Ugyanilyen metódus szerint számolhatod a ch-t is.

Az optimális fogyási ütem fél-1 kg/hét, erre kell beállítani az étrendet.

Üdv,

2014. ápr. 1. 14:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Na szuper már értem, még egy kérdésem lenne ha szabad, annyi hogy ha pl meg van egy x gramm fehérje hogy ennyit kell bevinnem és egy x gramm szénhidrát akkor hogy ha pl este 8 van és még hiányzik hozzá akkor is nyugodtan vigyem be vagy már nem ajánlatos este 6 után? Előre is köszönöm!
2014. ápr. 1. 14:39
 5/7 Frontosa ***** válasza:

Naponta 4-6 alkalommal kell táplálkozni, este 6 után is ugyanúgy kell természetesen. Az utolsó étkezésben már ne legyen ch, vagy csak minimális (pl hús+brokkoli vagy sovány túró).

Üdv,

2014. ápr. 1. 16:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged!:) Még egy utolsó utáni kérdésem(tényleg bocsánat már a sok kérdésért) hogy az energia (kcal) mennyire kell számítanom az értékeket? Vagyis mennyire szól bele a szálkásításba?
2014. ápr. 1. 16:20
 7/7 Frontosa ***** válasza:

Semennyire, a makrotápanyagok számítanak.

Üdv,

2014. ápr. 2. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!