Valaki segítene irányt adni egy teljesen kezdőnek ebben a témában?
Szeretnék eljárni konditerembe edzeni. Teljesen kezdő lennék, és nem tudom hogyan induljak el. Érdemes személyi edzőnek fizetni? Barátnőm szerint ha elkezdem ne szedjek semmilyen testtömeg növelő dolgokat. Sajnos fogalmam sincs a témával kapcsolatban. Leginkább mellre, karra, és hasra szeretnék fejlődni.
Gondolok a kajára,ha lemegyek miből mennyit,és minden egyéb dolog érdekelne a helyes elindulással kapcsolatban.
Első körben még én az edzőtermet sem ajánlanám, megmondom őszintén. Először a saját tested tudd egy megfelelő szinten mozgatni, és utána lehet a súlyokra rámenni. Ehhez semmire nem lesz szükséged, csak egy vízszintes rúdra, amire ha felkapaszkodsz nem ér le a lábad. Kezdőknek bőven elég a fekvőtámasz (tricepsz, mell), guggolás (comb, vádli, törzs), lábemelés (átfogó törzs, has, comb), húzódzkodás (bicepsz, hát izmai). Emellett lehet kiegészítésnek a mélyháti izmokat is erősíteni, és a vállat, ha a kar már elég erős.
Az első 2-3 hónapban szerintem nem kell terembe menni a fejlődéshez. Igazság szerint utána sem, de ez már más kérdés.
"Barátnőm szerint ha elkezdem ne szedjek semmilyen testtömeg növelő dolgokat. Sajnos fogalmam sincs a témával kapcsolatban."
Barátnődnek sincs fogalma, mégis szilárd és szerinte helyes meggyőződése van a dolgokról. Információk nélkül véleményt alkotni nem a legjobb út. Nem bántani akarom, csak sajnos ez a magyar módi.
Jól írták korábban, érdemes átmozgatni, hozzászoktatni magad a terheléshez, ezt tudod konditeremben is (teljes testes edzéssel), de akár otthon is. A lényeg, hogy informálódj, hogy hatékony legyen a dolog. Ajánlom a bodybuilder.hu oldalt, ahol ezer cikk, edzésterv, étrend, stb van. + az előttem is írt Sárga kapszulát (google).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!