Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Zacskós rizs, vagy sima?

Zacskós rizs, vagy sima?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, nekem sokkal egyszerűbb a zacskós rizs, csak berakom a vízbe 20 percre, azt hellószia, a rendes rizsnél több ideig kell ott szenvedni (nekem), de videókban azt látom, pl bbtv-n, hogy rendes rizst használnak nagy többségben. Akkor most melyik a jobb?

2014. márc. 15. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Tökmindegy, amelyik Neked egyszerűbb.

A sima rizs sem nagy macera, mivel mikor már 5-10 perce forr, simán leveszem a gázról, és födő alatt megpuhul.

2014. márc. 15. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyan olyan rizs van mindkettoben. A kulonbseg mindossze annyi, hogy a zacskosat egyszerubb elkesziteni, viszont dragabb is.
2014. márc. 15. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2014. márc. 15. 13:20
 4/8 Frontosa ***** válasza:

Szerintem meg pont a zacskóst macera elkészíteni, rosszul fűszerezhető, nehezebben mérhető ki a megfelelő mennyiség, mivel ezek általában 125 grammosak és sokkal drágább is.

A sima rizs:

kiméred a napi mennyiséget pl. 1 bögre rizs, pici zsírban vagy olajban megpirítod kis lángon (kb 2 perc) és felöntöd 2-szer annyi vízzel (2 bögre), mehet bele só, bors curry stb. ki hogy szereti. Lassú tüzön, fedő alatt addig főzöd amíg fel nem jön a rizs a tetejére (kb 10 perc). Elzárod, rajtahagyod a tetőt, ekkor maradéktalanul felszívja a vizet. Kész

Ezzel szemben a zsacskós rizst nehezebb fűszerezni, többször át kell mosni hideg vizzel, különben megégeti magát az ember, nehéz azonos minőségben megcsinálni, mert vagy túl kevés, vagy túl sok vizet szív, ezért folyton csekkolni kell és találgatni, hogy ugyan elzárhatom-e már stb., macera.

Ráadásul kb. 3-4 szer annyiba kerül.

Üdv,

2014. márc. 17. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából én edzek, szóval zsír meg olaj kilőve, sőt, sót se használok mert megköti a vizet. Hát igen, nem egy leányálom de ez van :) És ilyen tekintetben nekem a zacskós egyszerűbb, csak felforralom a vizet, bedobom 20 percre és csókolom :) Csak hát sok igazi nagy testépítőnél láttam hogy rendes rizzsel tolják, ezért kérdeztem csak meg.
2014. márc. 17. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Attol hogy edzel, zsirra is szukseged van. Ha mar emlitetted a bbtv-t, ott is tesznek a hus meg rizs melle egy kis lenmagolajat.
2014. márc. 18. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Frontosa ***** válasza:

Tudom hogy edzel. :)

Akkor konkrétabban, kókuszzsírt vagy lenmagolajat nyugodt szívvel használhatsz.

Meglátod ha egyszer kipróbálod, hogy sokkal egszerűbb és pontosabban kimérhető a sima főzés.

Az meg főleg nem mellékes, hogy 80-90 ezer forintot is megspórolsz évente ha a ch beviteled nagy részét rizsből fedezed és nem zacskós rizst használsz.

Üdv,

2014. márc. 18. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Frontosa ***** válasza:

Ja és fűszereket is használhatsz normális mértékben, emiatt ne aggódj.

Üdv,

2014. márc. 18. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!