Zacskós rizs, vagy sima?
Tökmindegy, amelyik Neked egyszerűbb.
A sima rizs sem nagy macera, mivel mikor már 5-10 perce forr, simán leveszem a gázról, és födő alatt megpuhul.
Szerintem meg pont a zacskóst macera elkészíteni, rosszul fűszerezhető, nehezebben mérhető ki a megfelelő mennyiség, mivel ezek általában 125 grammosak és sokkal drágább is.
A sima rizs:
kiméred a napi mennyiséget pl. 1 bögre rizs, pici zsírban vagy olajban megpirítod kis lángon (kb 2 perc) és felöntöd 2-szer annyi vízzel (2 bögre), mehet bele só, bors curry stb. ki hogy szereti. Lassú tüzön, fedő alatt addig főzöd amíg fel nem jön a rizs a tetejére (kb 10 perc). Elzárod, rajtahagyod a tetőt, ekkor maradéktalanul felszívja a vizet. Kész
Ezzel szemben a zsacskós rizst nehezebb fűszerezni, többször át kell mosni hideg vizzel, különben megégeti magát az ember, nehéz azonos minőségben megcsinálni, mert vagy túl kevés, vagy túl sok vizet szív, ezért folyton csekkolni kell és találgatni, hogy ugyan elzárhatom-e már stb., macera.
Ráadásul kb. 3-4 szer annyiba kerül.
Üdv,
Tudom hogy edzel. :)
Akkor konkrétabban, kókuszzsírt vagy lenmagolajat nyugodt szívvel használhatsz.
Meglátod ha egyszer kipróbálod, hogy sokkal egszerűbb és pontosabban kimérhető a sima főzés.
Az meg főleg nem mellékes, hogy 80-90 ezer forintot is megspórolsz évente ha a ch beviteled nagy részét rizsből fedezed és nem zacskós rizst használsz.
Üdv,
Ja és fűszereket is használhatsz normális mértékben, emiatt ne aggódj.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!