Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítők, fitness sportoló...

A testépítők, fitness sportolók miért nem látják be, hogy rajtuk gazdagoknak meg a táplálékkiegészítő cégek?

Figyelt kérdés

Bármit is olvasok ami testépítés, szinte minden fórum, weboldal, újság mögött van egy tápkieg cég, márka. Ezek a végek szinte mindenre, a fehérjebeviteltől kezdve a vitaminszükségleten át, lényegében (szerintem) totál fölösleges glutamin és egyéb nem-esszenciális termékeket, anyagokat is forgalmaznak, jellemzően elég nagy kiszerelésben, mennyiségben. Az indoklás az, hogy ez a "sportolók szükséglete". Ezzel aztán mindent el lehet adni véleményem szerint. Mondok egy példát. Tanulmányok szerint egy sportoló (testépítő) is 1,4-1,8 g/tskg fehérjebevitelt igényel, egyes tanulmányok szerint 2 g-ot. E fölött egyetlen tanulmány sem igazolt semmilyen előnyt. Mégis ha rákattintok a Biotech vagy egyéb cégek honlapjára, mindenhol min. 2,5 g-ot javasolnak, a magyar félprofi testépítők pedig nemritkán 3-4g-ot is, nemcsak diétában!

De ugyanez van a vitaminokkal is, a Scitec és többi cég szimplán fogja a napi minimál bevitelt (RDA) és beszorozza 5-el, 10-el néha 50-el. Ez lesz a "sportoló szükséglet".

Az a kérdésem, hogy ezt belátják-e a testépítők? Hogy ez baromi jó üzlet? Belehalni nem halsz bele ezekbe, semmi bajod nem lesz, de erősen gyanús, hogy totál hatástalan és csak szórod a pénzedet a legtöbb kiegészítőre.

Mi a véleményetek erről?

2014. márc. 13. 19:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Profi testépítőnek, minden tisztelettel írom ezt, de nem éppen több diplomás, 150 IQ-val rendelkező professzorok mennek. Ahhoz, hogy jól nézzen ki elég a genetika, jó edző/ táplálék szakértő, akik személyre szablyák az edzéstervet, étrendet neki. Sok testépítő nem is tud másról beszélni, mint a külsejéről, edzésről, étkezésről. Nem igazán látják át a dolgot, egyébként pedig megfizetik őket érte rendesen, szóval jól járnak vele. De valószínüleg ők is tudják, hogy, amiket el adnak a nevükkel nagyrésze felesleges.
2014. márc. 13. 19:29
 2/15 dirtboy ***** válasza:

azt nem értem hogy egy testépítőnek miért kéne itt bármit is belátni?

nem a testépítők vezetik a tápkieg cégeket.

2014. márc. 13. 19:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

És te belátod-e azt, hogy az a 3-4g/ttkg a kokszosoknak szól? És hogy ez leginkább kajából van fedezve náluk? A vitaminokról meg ne is beszéljük, nekem abból van már elegem, hogy te elhiszed azt a szánalmas RDA ajánlást, ami már rég elavult. Valójában az a minimum szintet jelöli, amennyi ahhoz szükséges, hogy ne halj meg. Neked meg az orvosin mossák az agyad. Érezhető, szemmel látható a táplálékkiegészítők hatása, de gondolom te sosem használtál ilyet, csak magyarázol. Elég megnézni azokat az időseket, akik rendszeres sport mellett használnak kiegészítőket. Erősebbek és egészségesebbek nálad, hidd el.

És ha már itt tartunk Szent Györgyi Albert mondta ezt: az a vitamin káros, amit nem szedünk be, szóval nem a mai reklámok tukmálják ránk.

2014. márc. 13. 19:31
 4/15 A kérdező kommentje:
na jó, de a testépítők a célközönség (persze mostmár tágult a kör)
2014. márc. 13. 19:32
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én versenyszinten tolom a dolgot, és én pl gyógyszerészeti tisztaságú kiegészítőket használok, és úgy vásárlom fel a legjobb állapotában, még mielőtt a scitec vagy bármi más becsomagolta volna. Miért ne látnánk be? És te belátod azt hogy ilyen minőségben, ilyen tisztán a hétköznapokból ekkora mennyiségben nem sok ember tudja bevinni az adott kiegészítőt? És te belátod hogy az ország és a politikusok belőled élnek? Belátod hogy a te adódból zabálnak és élnek arany életet a sittesek? Szerintem teljesen felesleges dolgokon akadsz ki. Senkinek nem mondta a scitec hogy edzen, és senkire nem erőlteti a termékeket sem. Mindenki önszántából veszi. ennyi erővel megemlíthetted volna a nike, adidas márkákat és mindent ami pénzbe kerül és a boltba kapható. :)
2014. márc. 13. 19:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

No igen. És még itt van az alkohol, drog, cigaretta. Érdekes a romboló dolgok senkit nem zavarnak. De ami esetleg épít, az már rossz és nem kell, felesleges. Talán ezért tart ott az ember, ahol :)

Beszélhetnénk még itt a különböző gyógyszerekről is, kíváncsi lennék, hogy milyen véleménnyel vagy azokról. Amikor a doki már minden kis betegségre antibiotikumot ír, amikor a nem kívánt hatásokat újabb gyógyszerekkel nyomják el stb. stb.

2014. márc. 13. 19:39
 7/15 A kérdező kommentje:
jókat írtok mind, ezért is tettem fel a kérdést:)
2014. márc. 13. 19:42
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez valami házifeladathoz kell? :D
2014. márc. 13. 19:46
 9/15 anonim ***** válasza:
itt is valami erről van szó, aki még nem látta és tud angolul az pillantson rá (sajna az én angolom a béka segge alatt :P) http://www.youtube.com/watch?v=pwUYSi3c2Oo
2014. márc. 13. 19:59
 10/15 anonim ***** válasza:
Még annyit a válaszaimhoz: ezek csak kiegészítők, mint a nevük is sugallja. Nem kötelező megvenni. És a probléma nem a normálisabb sporttáplálék kiegészítőkkel van, hanem a tvshopos fogyi tablettákkal és hasonlóakkal. Abban van a nagy pénz, az olyan tablettákban, amik állításuk szerint minden fáradtság nélkül lefogyasztanak. Az ember hiú lény, de egyben lusta is. Pont ezt használják ki ezek a cégek. Abban egyetértek veled, hogy van ami szükségtelen. De akinek van esze, az tudja, hogy mit vegyen meg, mi segíti a fejlődésben.
2014. márc. 13. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!