Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegelés és szálkásítás?

Tömegelés és szálkásítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Régóta testépítek, sokan panaszkodnak, hogy túl elhíznak tömegelés végére ?

Én furcsálom ezt a dolgot, mivel ha szépen megkapod a pontot a fejlődés és az elhízás között (nekem 4x tskg).

Ez mellett megy 3x 20-25 perc aerob.

Szerintem szinte lehetetlen, hogy bezsírosodj 1-2 hónap alatt durván (15-16% testzsírról megugroj fel 18-20%-ra).

Én 6-7 hónap tömegelés után 13-14% testzsírról felmentem 15-16%-ra, halványan kirajzolódtak a kockáim. (+6 kg jött fel rám 99% izom).

Emelett használtam pár jó kis kiegészítőt, tömegelés alatt (L-Arginin stb..)

Ismerősöm, el volt hízva 25%, lediétázott 13-14% testzsírra, most 16% körül van 4 hónap tömegelés után.

6-7 hónap tömgelés után a testzsír % megugrik 2-3% az nem vészes szerintem. Lediétázod 1-2 hónap alatt simán.

Véleményetek ? Ti is így szoktatok tömgelni ?

2014. márc. 13. 09:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha minőségi az étrend, akkor minimális lesz a zsírosodás tömegelésnél. Én 123 kilóról lediétáztam 98-ra aztán elkezdem a minőségi tömegnövelést, jelenleg 112-114 kiló vagyok szálkás, eres. (21 éves vagyok és 2m magas)
2014. márc. 13. 09:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez valóban így van, tiszta kajától nem zsírosodsz be durván vagy ilyensmi, főleg kemény edzések és kis aerob mellett.

Erre már sok példa volt, hogy túlsúlyos emberke leszálkásított és szépen tudott tömegelni, elhízás nélkül.

Havi 1.2 - 1.4kg feljön, így kell kb belőni a kaját. Hangsúlyozom a kis aerobot sem szabad kispórolni.

Viszont van a másik véglet, kis evésektől is zsírosodik, vizesedik. De akkor sem fog akkora mértékben a tiszta kajától, mert a szervezet a kemény edzés mellett mégis van hova ossza a fehérjét és CH-t. Mű sz.ar kajákat meg nincs hova tegye és zsírrá alakítja / raktározza el.

Ezért kell a tiszta táplálkozás és nincs túlzsírosodás.

Ám igen, endomorf haverom, aki gyorsan hízik. 7 hónap tömegelés után ment fel a testzsírja 18%-ra csak, majd megint diétázott. A tiszta kaján és a kemény edzésen múlik minden !

2014. márc. 13. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!