Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » SZÁLKÁSÍTSAK VAGY TÖMEGELJEK MÉG?

SZÁLKÁSÍTSAK VAGY TÖMEGELJEK MÉG?

Figyelt kérdés

Üvd! Több hónapja tömegelek de mostanában nem tudtam normálisan edzeni+szarul kajáltam és ezért kicsit bezsírosodtam. Tömegeljek tovább vagy inkább szálkásítsak le és utána tiszta kajálással tömegeljek?

A választ előre is köszönöm!

2014. márc. 10. 10:45
 1/3 Tyler913 ***** válasza:

Egyénfüggő a dolog. Mit jelent a "kicsit bezsírosodtam"? Ha alapból szálkás ektomorf vagy,akinek már 10-12% is bezsírosodás,akkor tömegelj még. Ha viszont 20% környékén vagy,akkor szálkásíts.

Egyébként nekem nem vált be ez a sokak által követett tömegelés-szálkásítás ritmus,legalábbis a hagyományos értelemben véve. Tömegelésnél behíztam,szálkásításnál leadtam az izmot is. Persze koksszal könnyű megtartani az izmot szálkásításnál is,de naturálban szinte lehetetlen.

Szóval ha hozzám hasonló probléma áll fenn nálad is,akkor inkább vidd lejjebb a ch-t,és "lassú víz partot"-mos módszerrel kerüld el,hogy túlságosan bezsírosodj.

2014. márc. 10. 10:53
 2/3 anonim ***** válasza:
nem tudom, én szálkásítottam 20 %-os voltam és most vagyok 13-14 testzsír %-os tehát nem kockás a hasam csak felül látszik, viszont a mellemnek szebb rajzolata lett jóval, és nem veszítettem izmot, sőt ha hiszitek ha nem, én izmosabb is lettem a karom 40-ről 41-re nőtt. Tehát szálkásításnál is lehet fejlődni, illetve lehet visszaesni, kinek mit okoz ez... ha pocakos vagy és kövér endomorf alkat akkor szálkásíts le és kezdj minőségi tömegnövelésbe. Én mezomorf vagyok, széles váll, keskeny derék, de régen volt azért egy ki pocakom, de ledobtam 1 hónap alatt a nagy részét és azóta minőségi tömegelébe kezdtem most vagyok 90 kg és mint írtam 13-14%-os a testzsírom tehát nem magas már.
2014. márc. 10. 12:07
 3/3 anonim ***** válasza:
ja é naturál vagyok, nem szedek semmit, csak tejsavó fehérjét és L-karnitint szedtem mikor szálkásítottam napi 1500 mg körül. nekem totál bejött..
2014. márc. 10. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!