Érdemes egy kis zsírt felszedni?
Szeretnék egy célt kitűzni magam elé, viszont az egyetem miatt nem tudok a diétára odafigyelni, arra gondoltam, hogy egy kicsit megnövelném a testem zsírtartalékait.
Vagy ez teljesen hülyeség lenne?
Nem akarok főtt tojásokkal rohangálni mindenhova.
Másfél éve, amikor abbahagytam a kondit, akkor minden reggel tojást főztem, elvittem, megettem edzés előtt, után.
Azért akarok zsírt felszedni, mert a testzsír %om kb 2-3% körül van és anno úgy tudtam meg, hogy így veszélyes, mert semmi tartalékom nincs arra az esetre, amikor nem tudok utána egyből bevinni a táplálékot.
Így már azért világosabb.
1.) Nem csak tojás van a világon, érdemes a fehérje nagy részét húsból fedezni. Edzés után pedig tejsavófehérjéből.
2.) A 2-3%-os testzsír az valóban brutálisan alacsony, annál feljebb kell menni, de egyébként nem hiszem, hogy annyi lenne a testzsírod, az tarthatatlan, sőt, le sem megy addig gyógyszerek nélkül. Valószínleg elmértél valamit. Azért javasolt valahol 10% körül lenni úgy általában legalább, de tömegelés alatt úgyis még több lesz.
Lehet elmérés volt, mert nem teljesen egyértelmű a mérés módszere...
Viszont szeptemberben 80 kiló voltam, decemberre 70 kilóra fogytam, most azóta 75re visszaszedtem magam (185 centi vagyok), de ez inkább izomtömeg változás lehetett, mint zsír.
Mindig kevés volt rajtam, hason akár 3 edzés után látszik az eredmény.
Picit felfrissülök és elvégzem még1szer a mérést.
Itt most akkor szét kell húzni a bőrt és azt kell mérni, hogy mennyit nyúlik, vagy mit akarnak pontosan?
Meg akkor a vonal mentén a jelölt pontok fele kell széthúzni, vagy a vonal irányával megegyezően?
De amúgy nem tökmindegy?
Miért ennyire fontos, hogy meghatározd százalékra pontosan? Vannak képskálák, azokkal összevetve is meg tudod elég jól határozni. Gyakorlottabb szemnek már anélkül is megy, és +-2-3%-ra pontosan megmondják az értéket, ennyi meg elég is. Van konduktanciás meg egyéb mérés is, de egyik olyan sem ad teljesen pontos eredményt, amely mezei emberek kezében van, és nem pedig laboratóriumokban.
Megnéztem pár képet, az alapján 12-20% körülre tippeltem magamat, utána rájöttem, hogy összenyomni kell a bőrt, nem széthúzni. ( [link] ez a kép döbbentett rá)
Az lehetett a gond, hogy a nyúlás mértékét írtam be abba a kalkulátorba :DDD
Így végül 16%ot adott ki, ez végül is annyira nem kevés, hogy aggódnom kéne, hogy sovány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!