Most kezdenék kondizni és kíváncsi vagyok a véleményetekre?
Most kezdenék el kondizni és tömegnövelőt is szednék. 1-2 hónapot kondizzak úgy hogy csak simán tömegnövelő nélkül? Mármint úgy gondolom hogy bele rázódni stb. ezt csak úgy halottam és nem tudom hogy fontos lenne e. Étrend meg van.
Köszi előre is!!
Első: mikor tanulják már meg az emberek, hogy teljesen ártalmatlan, koncentrált élelmiszerekről beszélünk? Egy retkes okot nem tudtál mondani, hogy miért egészségtelenek 'a porok', de mégis nagyon határozott, kiforrott véleményt alkottál a témában.
A táplálékkiegészítők csak élelmiszerek, koncentrált formában. Csak egy alternatív formája a tápanyagbevitelnek.
Na várjál csak első:
-"A por drága" - Egy 10000 Ft-os bödön egy hónapra elég. Egy kiló csirke 1500 Ft és 2 napra elég..
-"Egészségtelen" - Hol a bizonyíték? ISMERSZ egyetlen esetet is amikor valaki beteg lett tőle? Miért kène annak lennie?
Meg a többi.."inkább adj bele mindent".."egyél rendesen"..
Miért ha táplálékkiegészítőt szed akkor szrul edz és eszik?
Ne itt írogass fságokat.
Semmivel se vagy előbbre ha ilyen "porokat" szedsz, azt elárulom neked.
Végül is hátráltatni nem hátráltat, de szép kis pénzlehúzás, az már biztos.
Itt van még egy atomfizikus, csodás.
Nos hát. Semmivel sem vagyok előrébb? Ez a kijelentés így magában talán még meg is állja a helyét úgy ahogy. Ha edzés után pl. x gramm fehérjét nem protein tápkiegből, hanem tojásból fedeznél, valószínűleg nem származna a dologból jelentős hátrányod. Ennek ellenére azért elég erős kijelentés, hogy felesleges lenne tápkieget fogyasztani.
A vitamin mindenképpen egy nélkülözhetetlen dolog, de biztos vagyok benne, hogy tápkieg szó alatt nem erre gondoltál. Nem sok embert ismerek, aki napi szinten kiszámolja, hogy hány kiló(!) gyümölcsöt kell megennie ahhoz, hogy meglegyenek a súlyzós edzéshez nélkülözhetetlen mikrotápanyagok.
A fehérje és a ch meg olyan dolog, hogy sokkal praktikusabb ledönteni egy turmixot, mint csirkerizst lapátolni, másrészt pedig ugye gyorsabb a felszívódása, mint a szilárd tápláléknak. Károsnak meg nem káros, ez remélem vitán felül áll.
A "drága" jelzőt semmiképpen nem aggatnám rá pl. egy 4000 forintos vitaminra, ami 2 hónapig elég(2 doboz cigi, egy hamburger, egy chips meg 4 sör).
Az olcsóbb proteineknek pedig kilója 4000 forint alatt van, ami alapján rájöhetsz, hogy olcsóbb fehérjeforrás, mint a csirkemell.
Ennyit rólatok, meg a hülyeségeitekről.
Én csak a tejsavóról, meg a tömegnövelőről beszéltem, és azok mindenképpen drágábbak, mert telebasszák ízesítőkkel, meg stabilizátorokkal.
Önmagában már az is pénz.
Egy 100% Whey Proteni Professional kerül 13-14 ezerbe. És azt hiszem valami 2 kg körül lehet?
Én nem mondtam, hogy káros, tőlem ihatja, ha jobban kijön pénzügyileg.
De tényleg, ti csak etetitek a barmokat(bocsánat kérdező, de tényleg így van) arról, hogy bármilyen haszna lesz abból, hogy edzés után rögtön fehérjét meg szénhidrátot visz be?
Én nem hiszem el, hogy ti nem valami táplálékkiegészítő gyárnak a tagjai vagytok.
Annyira ráakarjátok hogy beszélni, mintha az életetek múlna rajta.
A kalória számít, mint mindig.
Eheted te reggel is a kalóriád nagy részét, este pedig edzhetsz, és nem kell enned utána, meg turmixot innod, ha már kalória többletben vagy.
Multivitamint mellesleg én is szedek, de semmiképp sem annyit, mint amennyit mondanak a "szákértők".
És hogy miért nem? Mert megpróbálom például: gyümölcsökből, húsokból, tojásból, krumpliból, rizsből, salátából, brokkoliból, mogyoróvajból, mézből bevinni azt a vitamin mennyiséget, amire szükségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!