A zsír túl sok, vagy a fehérje esetleg a kalória kevés. Tippek?
Sziasztok!
Egy ideje a leangains-t csinálom. Készítettem is egy heti bevásárló listát kalóriával és fehérje-szénhidrát-zsír-kalória mennyiségekkel, de valahogy az istennek se tudom összeállítani az arányokat, hogy mindenből legalább nagyjából meglegyen a napi adag Vagy a zsír túl sok, vagy a fehérje esetleg a kalória kevés..
Valami írástudó adna pár tippet, hogy min kellene változtatni benne? A listát ide töltöttem fel [link]
Nem írtad, hogy mi a cél. A táblázatból nem derül ki. Ennyi CH edzés mellett a szinten tartáshoz elég, a fehérje egy lónak is sok a zsír meg szálkásításhoz is kevés.
Mit szeretnél.
Nem néztem át teljesen, de 100 g csirkemellben nincs 9 gramm szír, 100 makrélában meg legalább 15 van.
Nem következetes, hogy a makroadata a mennyiségi egységre vonatkozik vagy 10 grammra. Lehet, hogy én értelmezem félre, de ha nem vagy profi, akkor ezzel a táblázattal nagyon félre fogod magad vezetni.
"leadni a zsírt és lecserélni idővel izomra" - Mi van?
Jó a táblázatod alapkompozíciója, csak rosszak az adatok. Ennél még az én excelem is jobb.
Elég jó értékek. A többi magyarországin is ugyanezeket találod (már amelyik normális), hogy ki honnan lopott, azt nem tudom. Összehasonlítottam egy csomó külföldi oldal értékeivel. Használhatod a buildert.
Érdemes még szétnézni külföldi áruházak online shopping oldalain. ott is meg van adva mindenhez minden (TESCO, SAINSBURY'S, ASDA) aztán eldöntöd, melyiknek hiszel.
A CH forrásokon meg eleve rajta van a zacskón az összes makroadat.
Csirkemellnél egyébként tök mindegy, mer napi szinten a filével bevitt zsír gyakorlatilag lényegtelen menniységü. 3 gramm ide vagy oda. Tök mindegy.
:)három oldal három különböző érték.
Mondjuk a google nem biztos, hogy bőr nélkül írja.
A google szerint 9 százalék
3 % ez szerint az oldal szerint [link]
1% a magyar oldal szerint (ami akkor a tiéd)
Ez a zsír lecserélése tudom, hogy nem működik egy időben, az elnevezése szimbolikus. A leangains programról van szó amúgy.
Arról, hogy mi mennyire pontos, volt már itt 2 kérdésem, most csak az egyiket találtam meg:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__5229494..
A lényeg, hogy senki nem mér pontosan és nem tudod, hogy a számok mit mutatnak, de tapasztalatomból kiindulva viszonyítási alapnak jó, amit a zacskóra írtak. Gondolom attól "félsz", mennyire térnél el attól, amit most méretlenül eszel. Próba, szerencse.
Amúgy miért akarsz mérni?
Na! Használd ezt a táblát, ah a akarod, végül is ki lehet belőle menni. Sok a fehérjéd, kevés a zsírod!
A zsírtól nem fogsz elhízni. 1 gramm kell a normál életműködéshez.
Fehérjéből elég 2 gramm állati. 400 gramm csirkemell pedig kb 260-ra megy össze, mire megsül.
Sok a dextróz, meg a gyümölcscukor.
Bocs, most nem volt sok időm. Holnap megnézem még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!