Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 14 évesen hogyan kellene edzenem?

14 évesen hogyan kellene edzenem?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy lehet-e az én koromba edzeni illetve valamilyen + fehérjét bevinni a szervezetbe?

Sajnos az étkezésem nem mindig tökéletes mert van olyan nap hogy a szervezetembe nem igazán tudok megfelelő mennyiségben bevinni fehérjét...vitamin pótlásom az van megfelelően ,napi szinten eszek gyümölcsöt és minden nap megiszok 1 liter gyümölcs levet...

olvastam hogy az edzéstől megállhatok a növésben illetve ha izomtömeg növelőt szedek ...

40 kg vagyok és 160 centi [nem röhögni] éppen azért kérdezem mert nem akarom hülyén /[hülyeséget] csinálni ha már csinálok valamit...

14/f

2014. febr. 19. 16:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Idióták kerüljenek pls... ja és persze nem akarok arnold lenni csak 1 kicsit szeretnék edzeni hogy vastagabb és erősebb legyek [karon,lábon,hason,mellen,háton]
2014. febr. 19. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

A gyümölcslé nem vitamin, viszont rettentő sok felesleges cukor.

Az iskolai tornaóra szerintem elég neked most. De ha nagyon szeretnél izmosodni, valamilyen sportot kezdj el.

2014. febr. 19. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nem vagyok idióta :)

tehát vegyük mondatonként

Edzésnek a fegyencet ajánlom pár gyakorlattal kiegészitve még legalább egy évig aztán súlyzó, de ilyen kicsi súllyal most is csinálhatod már

Hát a súlyodból látszik igen hogy nem tudsz elég fehérjét bevinni én 14 évesen 170cm-mel 60kg voltam és én is elég vékony voltam, eggyél több tojást, sajtot, húst, turót, protein táp. kieg. esetleg meg ilyenek

Vitaminnak sajna nem elég a gyümölcs lé meg a gyümölcs vegyél valamilyen vitamint ez egy jó kezdő vitamin

[link]

Na a fehérje porra térve ez hülyesség nagyon de nagyon, Valójában ez pont hogy a egyik LEGJOBB minőségű kaja ammit csak árulnak a boltokban (most a tejsavó fehérjére gondolok de ha a szójára nem vagy allergiás attól sem lesz bajod csak az sokkal rosszab minden tekintetben)

tehát a fehrjétől ne félj jó dolog az DE csak akkor van értelme ha komolyan edzel tudod napi 100 felülés nem edzés

most hogy a hasnál maradjunk heti 2-szeri kemény edzés olyan fajta lábemeléssel amiből mindössze 20 megy (többi testrésznél 12) legalább 3 sorozattal (meg még más gyakorlatokkal) az már edzés :)

Edzéstől csak akkor állsz meg a nővésben ha nagyon nagy súllyal végzel a gerincet függölegesen terhelő gyakorlatot (nagy súlyós guggolás, felhúzás stb.)

De az izületeidet attól még tönkre teheted szabálytalanúl elvégzet gyakorlatokkal (mosrt föleg súlyzókra gondolok)

Tehát mehet nyugodtan az edzés de ne örültködve

keress rá a tömegnövelő étrendre

Hallod nem bunkó akarok leni de amig ezt leirtam nagyon sok idő volt ráadásul ritkáűn irok ilyen hosszú választ szóval ha fölpontoznál megköszöném :)

Jó edzést

2014. febr. 19. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Te még 1-2 évig eddz saját súllyal, pl. a fegyencedzéssel. És olvasd el a sárga Kapszulát, mert a leírtak alapján nagyon nagy nálad a homály még a témában.
2014. febr. 19. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Én már a legutolsó mondatodért zöld pacsival elláttalak :D
2014. febr. 19. 16:47
 6/8 anonim válasza:
46%

Ez a megállsz a növésben-tévhit. Pl. Schwarzenegger 14 évesen már elég keményen nyomat vagy ott van még pl. Jeff Seid ő is 12 évesen kezdte és elég magas.

Mondjuk én 8 hónapja kezdtem és ez idő alatt csak 2-3 cm nőttem :/ de ez ez már genetika...

Először csak szoktasd az izomzatodat a edzéshez. csinálj 3-4 ismétlést 15-20 sorozattal.

[link] itt olvashatsz + infokat

16/F

2014. febr. 19. 16:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok arnold jut eszembe van egy film amiben danny devito-val játszott. ő biztos korán súlyzózótt már :))

vicc volt...

2014. febr. 19. 17:00
 8/8 A kérdező kommentje:

mindenkinek megy a zöld ^^

ha protein port veszek mire ügyeljek? leginkább izom tömeg növelést akarok ...

falmászásra járok tegnapi edzés után ma suliba mozdulni alig bírtam olyan izom lázam volt [tudom nyújtani kellet volna..] ... de sajnos csak heti 1x van ez az edzés ...

Amit szoktam csinálni :

http://www.youtube.com/watch?v=214I-VDiDR8

http://www.youtube.com/watch?v=T970WP2E6i8

http://www.youtube.com/watch?v=3iSBqFDMuq8

a karokra nem szoktam sújt használni... max fél literes vizespalackot....

Hát izomra tudnátok linkelni videót / irni ? [ami nem terheli a gerincet]

kondiba nem fogok járni... body.builder.hu -t szoktam nézegetni...

2014. febr. 19. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!