Tudna írna valaki 5 napos edzés elosztást?
Én így gondoltam: Hétfő mell
Kedd váll
szerda hát
csütörtök láb
péntek láb
szombat pihenő
vasárnap pihenő
most csak randomra választottam test rész nemtudom mit hogy kéne követnie. Az a helyzet még hogy én otthon edzek nincsen csigám ... lábtoló stb stb csak van 4 db egykezes súlyzóm meg egy rúd és arra súlyok hogy hátra milyen gyakorlatokat tudnátok mondani?! Meg még azt szeretném kérni hogy a Has+kardió eloszlást hogy csináljam? hétfő has kedd kardió és így váltja???
hetfő: mell
kedd:váll-láb
szerda:pihenő
csütörtök:bicepsz-tricepsz
péntek:hát
szombat:esetleg kardio\vagy újra mell-hát
vasárnap:pihenő
én így csinálnám :)
Gondolom az egyik láb az kar akar lenni, meglepődnék, ha nem. :D
5 naposnál nekem az lenne a teóriám, hogy minden izom külön(a kart egynek veszem), de a vállhoz bepakolom az apróságokat. Az egyik hasazás itt lenne, meg egy vádli, alkar, csuklyát is ide dobnám, nem háthoz. Így egyik nap sem olyan rövid.
A kérdésedre válaszolva:
H:felsőtest erő(mel,hát,váll,kar)
K:alsótest erő(láb+törzs)
Sz:pihi
Cs:mell-kar hipertrófia
P:Váll-hát hipertrófia
Sz:Láb hipertrófia
V: pihi
Amugy valószinűnek tartom hogy te kezdő vagy(nem nyomsz fekve a súlyod 1,5x-esével és nem guggolsz a 2x-esével)
így neked heti 3 teljes test kéne
Hétfő: Kar, has
Kedd: Comb, vádli
Szerda: Váll, has
Péntek: Hát, vádli
Szombat: Mell, has
Hátra húzódzkodás szélesen és szűken (egy ajtófélfa közé szerelhető húzódzkodórúd néhány ezer forint), felhúzás (ha van elég súlyod), döntött törzsű evezés rúddal és fűrészelés kézisúlyzókkal.
Kardió az mehet akár minden alkalommal is edzés után, de mehet külön napszakban; vagyis reggel kardió és délután súlyzós edzés például, vagy mehet a fennmaradó két pihenőnapodon.
A kérdéseidre próbáltam meg válaszolni, de szerintem még nem való neked egy ötnapos osztott edzésterv.
Amit például te kigondoltál az több szempontból is annyira helytelen felosztás, hogy látatlanban is megmondom, hogy kezdő vagy.
Heti három teljes testes osztatlan edzésre, vagy esetleg háromnapos osztottra volna szükséged.
Ha mégis ötször akarsz egy héten, akkor minél rövidebbek legyenek az edzések, és nagyon figyelj a regenerációra és a táplálkozásra!
jó edzést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!