Ha a fehér rizs kiegészítem annyi rosttartalmú zöldséggel mint ami a barnába van rosttartalom akkor mindegy hogy barna vagy fehér rizs-t eszek?
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Az alapján, amit olvastam és saját magamon tapasztaltam, igen. Sőt, a zöldség még jobb is, mert a gabonákban található rostok ronthatják bizonyos mikroelemek felszívódását (vas, cink, magnézium).
Ha a rizs mellé fehérje is megy, akkor a GI-je egész alacsonyra szállítható.
Most olvasom (neten, nevenincs oldalakon), hogy a gabonarostok még a zsírok felszívódását is rontják? Tanulmányt nem találtam, ami ezt alátámasztaná, csak úgy "írják" itt-ott.
Akkor, ha hízni akarok, féljek reggelire zabpelyhet enni? Vagy meg kell növelni a reggeliben a zsírbevitelt?
Más ezt gondolom kb. lesz*rná, csak sajnos nekem nincs éhségérzetem, így kell tömegelnem. Ezért mérem és számolom a makrotápanyagokat.
Csak így most nem tudom, mi a helyzet a zsírral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!