Melyik a jobb módszer?
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek segítséget kérni! Nem áll szándékomban szakkönyveket végigolvasni, csupán egy kérdésem lenne Hozzátok! Melyik a jobb módszer bicepsz növelésre?
Van itthon egy egykezes, 20 kg-os súlyzóm, azzal tudnék csak edzeni.
A két lehetőség közül melyikkel érnék el nagyobb növekedést?
1., Fent hagyom mind a 20 kg-ot, és azzal próbálkozom. Jelenleg a következőképp megy vele: Első körben 15X tudom szabályosan, nem kapkodva álló helyzetben felemelni. (Combomtól a vállamig.) Majd tartok 1 perc pihenőt, majd kb. 10X megy. Ezután már csak kb. 5X ha sikerül felemelnem, több nem nagyon megy szabályosan.
2., Lehetőség: Kb. 10-12 kilogrammal próbálkozom, de felemelem vagy' 50-60X, pihenés nélkül.
(Az első lehetőséget csinálom minden nap, de egy hónap alatt nem nagyon vettem észre, hogy jobban menne. Nem sportként akarom űzni a testépítést, csak picit edzeni szeretnék.)
Ha ezeken kívül tudtok alternatívát, ami szerintetek jobb ötlet, nagyon szívesen várom!
Köszönöm szépen előre is válaszaitok!
Szia!
Szerintem a 20 kg-ossal csináld, de ne edz minden nap. Meg szerintem ne csak egy izomra edz, hanem mindenre. Itt egy cikk, milyen gyakorlatokat végezz a különböző izmokra(nem szakkönyv, kb. egy oldal az egész): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!