Milyen nyújtógyakorlatokat végeztek?
Alsó test: állva nyújtott lábbal előre hajolsz, terpeszállásban is előre, illetve jobb-bal lábhoz hajolsz, keresztbe rakod a lábaidat, és szintén előre hajolsz. Ülve egyik láb nyújtva, másik az ülepedhez húzva, és előre dőlsz, mindkét láb az ülepedhez húzva, közben bokádat fogod, térdedet nyomot le könyékkel. Gátülés, gátülésből hanyatt fekvés, hanyatt fekve mellkashoz húzod a térded, másik láb lent nyújtva, hanyatt fekve lábadat kinyújtod függőlegesen, megfogod és húzod magad felé, közbe másik láb lent nyújtva. Békaülés combra a legjobb. Leguggolsz, ráülsz az egyik sarkadra, másik lábad kinyújtod oldalra, és ráhajolsz. Vádlidat úgy nyújtod, hogy nekitámaszkodsz a falnak, és mint ha el akarnád tolni, olyan pozícióban a hátsó nyújtott lábad sarkát próbálod lerakni a földre.
Felső test: hanyatt fekvésben a lábaidat a fejed fölé/mellé lendíted. Hason fekvésben felmész fóka "állásba". Hidat csinálsz, majd lerakod a fejedet, jobbra balra majd előre hátra billented, nyakra nagyon jó, csak kézzel stabilan tartsd magad közben. Ha elég erős a nyak kéz nélkül is mehet. Állva váll magasságban megfogsz valamit, és kifele csavarod a felső tested. Ez mell-bicepszre megy. Ha befele csavarod a tested akkor hát-vállra. Padon hanyatt fekve pár kilós kézi súlyzóval vagy tárcsával mint ha tárogatnál, csak teljesen leengeded a súlyt. Szintén mell-bic. Állva a hátad mögött összekulcsolod a kezed (ha nagyon merev vagy megfogsz egy törölközőt szélesebben), előre hajolsz, és valaki segít, nyomja le a föld felé a kezedet. Könyék a fej fölé, és másik kezeddel húzod hátra. Vagy ha elég hajlékony vagy hát mögött összekulcsolt kézzel is csinálhatod. Alkart is tudod nyújtani kézfejed tekered jobbra, balra, előre hátra.
Persze ésszel, érzéssel, mikor már feszül rendesen, érzed hogy nyúlik, nem kell tovább nyújtani, mert résülés lehet a vége.
Egy bizonyos izomtömeg fölött már nem egyszerű nyújtani, bár a naturalban elérhető izomtömeg szerintem még nem korlátoz le olyan mértékben.
Végül is a vádlira nyújtás, békaülés terheli a bokádban lévő szalagokat is.
Én 10 évig kosárlabdáztam versenyszerűen, meg 2 évig mma-ztam hobbi szinten, szóval nekem ilyen bajom sosem volt.
Talán azt tudom ajánlani amit 4-5 évesen csináltunk az oviban :D külső illetve belső lábfejen járkálás. :D De tényleg, viccen kívül.
Vagy füvön futás cipő nélkül. Bokasérülés után szokták ajánlani mert erősíti a bokát, ugyan akkor rugalmasságát megtartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!