El szeretnék kezdeni gyúrni, azonban nem tudom, hogyan kezdjem el segítségre lenne szükségem?
Google: Sárga kapszula.
Letölt, elolvas.
Sok sikert!:)
"Gyúródeszkára mért fél kiló lisztbe mélyedést csinálok a középen, beleöntök egy nyers tojást, két gyűszűnyi sót és késsel összedolgozom, miközben apránként kb. egy deci gyengén langyos vizet keverek hozzá, azután erősen összegyúrom a két kezemmel. Ha túl kemény a tészta, még egy kis vizet pótolok utána, de a gyúrt tészta nem jó, ha lágy, inkább több fáradsággal kell kidolgozni, semhogy túl lágy legyen. A gyúrásnál se időt, se erőt nem szabad kímélni, mert ha nincsen teljesen átdolgozva a tészta, akkor nem érdemeljük meg azt a hírünket, mely szerint híres a magyar asszonyok által gyúrt tészta. Abból láthatjuk, hogy jó munkát végeztünk, ha a tészta gyúrás után leválik a kézről és apró hólyagok mutatkoznak rajta gyúrás után. Mikor készen vagyok a gyúrással, a tésztát kétfelé vágom, két gömbölyű cipót formálok belőle, kissé pihentetem, azután belisztezett gyúródeszkán a nyújtófával kinyújtom olyan vékonyra, amilyenre szükségem van. 10—12 percig szikkadni hagyom, felvágom metéltnek, kockának, vagy csuszának szaggatom, tetszés szerint."
Na így kell gyúrni! :D
Egyébként igen, sárga kapszula és builder alapismeretek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!