Hogyan osszam el a napi CH mennyiséget?
Sziasztok!
Sok ilyen kérdés volt már korábban és én is kérdeztem hasonlót, de nem tudok az én gondomra általánosítani belőle.
Mondjuk, hogy 330 gramm CH/nap hozza a kívánt tömeget, ha nem edzek. Edzésnapokon ezt megnövelem az edzés alatt elégetett mennyiséggel. Ez ok.
Hogyan osszam el magát a 330 grammot 5 étkezésre (a hatodik étkezés az edzés utáni turmix, arról most direkt ne beszéljünk)? Cél a zsírosodás minimalizálása.
Ha a 330 gramm kevésnek bizonyulna, akkor melyik étkezés/étkezések CH tartalmát növeljem (feltételezve, hogy fehérje és zsírbevitel megfelelő)?
Kérlek elsősorban konkrét számokat írjatok és csak másodsorban elveket!
Köszönöm
Mit növelek meg:
a 330 gramm CH-t növelem meg az edzés alatt elégetett kalória mennyiségével (4,1 Kcal/1 gramm ch elven)
Tehát, ha edzésen elegetek 300 Kcal-t, akkor a 330 gramm CH-hoz még hozzáteszek 300/431=70 gramm CH-t. Ezt mondjuk benyomom edzés után a fehérje mellé. Aztán jön még az 5. étkezés (vacsora; mert a 6. étkezés az 5. előtt volt :))
Kösz dirtboy!
Így?
330/4=82
edzésnap:
1. 82gramm
2. 82 gramm
3. 82 gramm
4. 82 gramm
4+1. kb 60-70 gramm (ezt azért, hog yvisszatöltsem magam az edzés után
5. (vacsora) 0 gramm, csak fehérj, lenolaj, meg zöldség
pihenőnap:
1. 82 gramm
2. 82 gramm
3. 82 gramm
4. 82 gramm
5. (vacsora) 0 gramm, csak fehérje, lenolaj meg zöldség
zsír inkább napközben menjen ne este,a 60-70gramm az mit takar?
mind gyors ch?
Estére mennyi zsír maradjon?
A 60-70 gramm rizs vagy tészta, de lehet benne cukor is, ha kell.
cukor alatt remélem dextrózra gondolsz mert nem minden cukor jó.
gyors ch csak akkor menjen edzés után ha van protein kieged is,szilárd fehérje forrás mellé nem kell gyors ch elég a rizs.
estére már nem kell szénhidrát,utolsó étkezésnek csak fehérje kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!