Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mivel vigyek be fehérjét?

Flevi kérdése:

Mivel vigyek be fehérjét?

Figyelt kérdés

Por, tömegnövelő, meg minden ilyen kizárva.

Mibe van gyorsan felszívódó fehérje? Persze csirkehúson kívül, azt tudom. Nem vagyok jártas a témában, de edzéshez mindenképpen kéne fehérje. Szóval mit javasoltok edzés után, amit könnyen be lehet szerezni (akár penyben is, az közel van)?

2014. jan. 16. 21:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Régen internet sem volt, mégis ismeretekhez jutottak ez emberek, de te mégis interneten kérdezel.

A logikád elbukott.

(sőt, a fehérjepor régebb óta elérhető a magyar átlagember számára, mint az internet)

2014. jan. 17. 12:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem kötelező tápkiegeket használni, és szerintem ezt az összes válaszoló így gondolja(vagyis remélem). Majdnem ugyanúgy lehet kiegek nélkül fejlődni, ha jó az étrended(egyedül talán a mikrotápanyagokkal lesz gondod).

Tehát ez a két mondat baromság, amit valaki idehányt nekünk:

"Nézd, a testépítésben a fehérje kiegészítő olyan alapvető, mint a Forma1-ben a versenyautó.

Lehet anélkül is, de nem fogsz soha olyan eredményeket elérni, ezért kár agyalni a kérdésen..."

Ha az első mondatból kiveszed a kiegészítő szót, teljesen helytálló a mondat.

Ettől függetlenül persze a kérdező sztereotípikus gondolkodása agysorvasztó, először nyilván rendbe kell rakni a fejében a dolgokat. Wash leírta a lényeget egyébként a "régen bezzeg..." érved ellenében.

2014. jan. 17. 14:26
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de mi az a CH?
2014. jan. 17. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:
huhh... hát akkor tényleg sárgakapszula! Annál a könyvnél egyértelműbben senki nem fogja neked elmagyarázni. Amugy a CH az a szénhidrát. Cirka 100 oldal alapismeretekkel, edzéstervekkel, táplálkozással.
2014. jan. 17. 16:45
 15/17 anonim ***** válasza:

A 'ch' rövidítés alatt a szénhidrátot értjük, mivel szén (vegyjele C, mint carbon) és hidrát, azaz h. Utóbbi viszont nem teljesen a hidrogénre utal, hanem a vízre, mivel a szénhidrátok összegképlete általában Cn(H2O)n, azaz olyan, mintha minden szénre jutna egy víz, ezért eleinte 'vizezett' (azaz hidratált) szénnek gondolták (nagyon csúnya kifejezéssel :D). Aztán persze kiderült, hogy nincs benne víz, máshogy kapcsolódnak az atomok, de rajta ragadt a név.

Amúgy a 'hidr' előtag a vízből ered, onnan kapta a nevét a hidrogén is, és nem fordítva.

Napi érdekesség rovatunkat olvasták

2014. jan. 17. 18:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Érdekes rovat volt, nekem tetszett. :D
2014. jan. 17. 18:27
 17/17 A kérdező kommentje:
már majdnem végigolvastam a sárga kapszulát, tényleg rohadt jó
2014. jan. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!