Mivel vigyek be fehérjét?
Por, tömegnövelő, meg minden ilyen kizárva.
Mibe van gyorsan felszívódó fehérje? Persze csirkehúson kívül, azt tudom. Nem vagyok jártas a témában, de edzéshez mindenképpen kéne fehérje. Szóval mit javasoltok edzés után, amit könnyen be lehet szerezni (akár penyben is, az közel van)?
Régen internet sem volt, mégis ismeretekhez jutottak ez emberek, de te mégis interneten kérdezel.
A logikád elbukott.
(sőt, a fehérjepor régebb óta elérhető a magyar átlagember számára, mint az internet)
Nem kötelező tápkiegeket használni, és szerintem ezt az összes válaszoló így gondolja(vagyis remélem). Majdnem ugyanúgy lehet kiegek nélkül fejlődni, ha jó az étrended(egyedül talán a mikrotápanyagokkal lesz gondod).
Tehát ez a két mondat baromság, amit valaki idehányt nekünk:
"Nézd, a testépítésben a fehérje kiegészítő olyan alapvető, mint a Forma1-ben a versenyautó.
Lehet anélkül is, de nem fogsz soha olyan eredményeket elérni, ezért kár agyalni a kérdésen..."
Ha az első mondatból kiveszed a kiegészítő szót, teljesen helytálló a mondat.
Ettől függetlenül persze a kérdező sztereotípikus gondolkodása agysorvasztó, először nyilván rendbe kell rakni a fejében a dolgokat. Wash leírta a lényeget egyébként a "régen bezzeg..." érved ellenében.
A 'ch' rövidítés alatt a szénhidrátot értjük, mivel szén (vegyjele C, mint carbon) és hidrát, azaz h. Utóbbi viszont nem teljesen a hidrogénre utal, hanem a vízre, mivel a szénhidrátok összegképlete általában Cn(H2O)n, azaz olyan, mintha minden szénre jutna egy víz, ezért eleinte 'vizezett' (azaz hidratált) szénnek gondolták (nagyon csúnya kifejezéssel :D). Aztán persze kiderült, hogy nincs benne víz, máshogy kapcsolódnak az atomok, de rajta ragadt a név.
Amúgy a 'hidr' előtag a vízből ered, onnan kapta a nevét a hidrogén is, és nem fordítva.
Napi érdekesség rovatunkat olvasták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!