Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy óra súlyzós eddzés mennyi...

Egy óra súlyzós eddzés mennyi kalóriát égethet el, mondjuk közepes intenzitással?

Figyelt kérdés
( a közepes intenzitás mondjuk 2 perc pihi sorozatonként, és mondjuk nézzünk egy 80 kilós embert, átlag súlyokkal, közepes fizikummal - ez megint csak relatív, ezt mindenkire rábízom)

2014. jan. 3. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
ÉS mégis mit edzel? Lábat, kart? Mert nem mindegy ám. Másrészről viszont az, minek akarsz te kalóriát számolgatni?
2014. jan. 3. 22:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Az hogy mit eddzek a képzeletedre bízom, de ha nagyon számít legyen mell, de tőlem lehet bicepsz váll vagy hát is ha ebből tudsz nekem pontos adatokat mondani. Nyílván egy irányértékre voltam kiváncsi, ezért nem mentem bele ennyire a részletekbe. Ok gondolom a következő az lesz hogy jó de nem írtam le hogy milyen gyakorlatokat csináltam... Azért akarok kaloriát számolgatni hogy korrepetáljam magam matekból. Szerinted mimásért? Véletlenül sem azért hogy be tudjam lőni az étrendemet.
2014. jan. 3. 23:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha szálkásítasz lődd be magad 2000ch-ra.Emeld meg a fehérjét és csökkentsd a cht.

Így nem lehet megmondani, mivel valakinek a 100kg súllyal való edzés jelenti a "közepes intenzitást".

Mellesleg a bicepsz-váll együtt leedzhető kb. 20 perc alatt amég egy hát kb. 40 perc.

2014. jan. 4. 06:26
 4/9 A kérdező kommentje:
jó oké biztos. :D Én ha nagyon pörgetem se végzek egy testrésszel egy 3/4 óránál előbb.
2014. jan. 4. 08:28
 5/9 A kérdező kommentje:
bicepsznél csak az első két gyakorlat 20 perc.
2014. jan. 4. 08:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Oké, hogy ezt kiszámolod, de az alapanyagcserét mégis hogy a francban akarod kiszámolni? Van hozzá totál izolált entalpiamérő laborod, ami megmutatja neked, hogy hány kJ az energiaforgalom? Méregeted, hogy hány kJ energia távozik kaki-pisi-levegővel, radiációval, mindent? Nem hinném.

Éppen ezért a testépítők kb. lesz4rják, hogy mennyi a kalória, amit bevittek, nem igazán számolják. Lehet, hogy egy közelítő értéket tudnak, hogy éppen azért mégis 6k vagy csak 2k kalóriát visznek be, de nem számolják totál pontosra ki, sem az étel kalóriatartalmát, sem azt, hogy az edzésekkel mennyit égettek el, mert még ez is közelítőértéket adna csupán, hát még az alapenergiaforgalom.

Nem véletlenül nem ez a módszerük, hanem egyszerűen belövik a fehérjét 2,5-3g/ttkg-ra, a ch-t is kb. 3-ra, a zsírt 1-körülre, esetleg kicsit többre, majd fokozatosan addig csökkentik a ch-t, amíg megindul a kívánt ütemű fogyás. Sokkal egyszerűbb, de ha te a kalóriák számolgatásával, összeadogatásával akarsz szórakozni, akkor hajrá.

Ha pedig nem végzel egy testrésszel pörgetve sem 3/4 óránál előbb, még kis izmoknál sem, akkor valamit ott is elrontasz.

2014. jan. 4. 10:26
 7/9 A kérdező kommentje:
nekem nem kicsik az izmaim hanem nagyok jó? :DD
2014. jan. 4. 10:41
 8/9 A kérdező kommentje:
de ok am számoljuk ki. 2-3 perc pihit javasolnak szettenként. én 8-10eket csinálok, de ez mindegy végülis, és mindegyikből 4 ismétlést. 4*3 (1 perc a gyakorlat 2 perc a pihi) az ugye 12 perc. nekem 4 gyakorlatom szokott lenni egy izomcsoportra. 46 percnél járok és ez tényleg pörgetve van.
2014. jan. 4. 10:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy kicsik?

Ok, akkor elhiszem neked. Mindenesetre remélem, hogy másfél órába azért bele szokott férni az edzésed.

De attól még a kalóriába kapaszkodni hülyeség, azért, amiért már elmondtam.

2014. jan. 4. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!