Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy néz ki a helyes zsír...

Hogy néz ki a helyes zsír felosztási arány?

Figyelt kérdés

Most 1 tskg zsírt viszek be ezekből:

10g lenmagolaj

1-2 db omega3 tabletta

60 g földimogyoró

(telítetlen kb. 40g)

1-2 tojássárgája

kókuszzsír

zab

túró

húsok

(kb. 35g telített zsír)

75kg vagyok, de szerintem nem jó így, miből kéne több miből kevesebb?

2014. jan. 1. 23:18
 1/4 viktorvarga ***** válasza:
0%
kókuszzsir ezeket honnan szeded?:)mifoglalkozol már 75 kilosan ezekkel..(v csajvagy?)mert akkor bajban vagy
2014. jan. 1. 23:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Jó hülye vagy első, ha nem értesz hozzá, akkor minek kell kommentelned, ráadásul tök értelmetlenséget?

Kérdező, 1g/tskg zsír az ajánlott napi bevitel, melyre a telített zsír arányát egyes helyek más-másképp adják meg. Valahol az össz. zsírbevitel felét, valahol az egyharmadát javasolják a telített zsír mennyiségének, valahol azt mondják, hogy próbáld meg mindig a lehető legjobban minimalizálni.

Nekem a fele-egyharmad arány szokott lenni, természetesen szálkásításkor mindenképp megéri megpróbálni a telítettet minimalizálni.

A kókuszzsírtól pedig, bár telített, nem kell ugyanolyan mértékben tartani, mint az állati eredetű telített zsíroktól, mert más a szerkezete, másképpen viselkedik. Diéta alatt is nyugodtan használhatod, sütni lehetőleg csak ebben süss.

2014. jan. 2. 00:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

a telítetlenről mi a véleményed, az jó úgy ahogy van? egy korábbi kérdésben már érdeklődtem hogy a földimogyoró(omega6) ilyen nagy mértékű fogyasztása jelent-e bármi féle gondot

2014. jan. 2. 00:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jó úgy, ahogy van. A földimogyoró sem mentes a vádaktól, de manapság szinte egyik étel sem, még a természetes, nyers alapanyagok sem, de nem hiszem, hogy pont ennyitől lenne valakinek bármi baja, mert akkor ennyi erővel ne együnk semmit, mert minden megöl. Ja, szívás, mert ez is :D

Ha félsz tőle, cseréld le, vigyél be helyette több lenmagolajat, egyél más típusú olajos magvakat.

2014. jan. 2. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!