Hogy néz ki a helyes zsír felosztási arány?
Most 1 tskg zsírt viszek be ezekből:
10g lenmagolaj
1-2 db omega3 tabletta
60 g földimogyoró
(telítetlen kb. 40g)
1-2 tojássárgája
kókuszzsír
zab
túró
húsok
(kb. 35g telített zsír)
75kg vagyok, de szerintem nem jó így, miből kéne több miből kevesebb?
Jó hülye vagy első, ha nem értesz hozzá, akkor minek kell kommentelned, ráadásul tök értelmetlenséget?
Kérdező, 1g/tskg zsír az ajánlott napi bevitel, melyre a telített zsír arányát egyes helyek más-másképp adják meg. Valahol az össz. zsírbevitel felét, valahol az egyharmadát javasolják a telített zsír mennyiségének, valahol azt mondják, hogy próbáld meg mindig a lehető legjobban minimalizálni.
Nekem a fele-egyharmad arány szokott lenni, természetesen szálkásításkor mindenképp megéri megpróbálni a telítettet minimalizálni.
A kókuszzsírtól pedig, bár telített, nem kell ugyanolyan mértékben tartani, mint az állati eredetű telített zsíroktól, mert más a szerkezete, másképpen viselkedik. Diéta alatt is nyugodtan használhatod, sütni lehetőleg csak ebben süss.
Köszi!
a telítetlenről mi a véleményed, az jó úgy ahogy van? egy korábbi kérdésben már érdeklődtem hogy a földimogyoró(omega6) ilyen nagy mértékű fogyasztása jelent-e bármi féle gondot
Szerintem jó úgy, ahogy van. A földimogyoró sem mentes a vádaktól, de manapság szinte egyik étel sem, még a természetes, nyers alapanyagok sem, de nem hiszem, hogy pont ennyitől lenne valakinek bármi baja, mert akkor ennyi erővel ne együnk semmit, mert minden megöl. Ja, szívás, mert ez is :D
Ha félsz tőle, cseréld le, vigyél be helyette több lenmagolajat, egyél más típusú olajos magvakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!