Van-e jelentőssége, ha heti 6 alkalommal edzek minden nap 1 izomcsoportot, nem pedig heti 3 alkalommal alkalmanként 2 izomcsoport?
Az edzésterv így néz ki:
hétfő: bicepsz
kedd: mell
szerda: láb
csütörtök: hát
péntek: tricepsz
Szombat: váll
Vasárnap: pihenő
hasat nem írtam oda külön, 2 naponta van.
csinálj 4 napos edzéstervet:
Hétfő: Mell
Kedd: Hát
Csütörtök Láb
Péntek:Váll-kar
én pl A és B napokat edzek, 2 napra van minden összerakva.
ellentétes szuperszett edzés rendszerben.
egy nap edzés, egy nap pihenés, a felosztás.
Szerintem lehet olyan felosztás, ahol nem zavarnak be egymásnak az izmok.
Például;
Hétfő: Has, kar
Kedd: Combfeszítő, vádli
Szerda: Has, mell
Csütörtök: Hát
Péntek: Combhajlító, vádli
Szombat: Has, váll
Vasárnap: Pihenőnap
De egy normális háromnapos edzéstervvel többre jutnál!
A tied nem jó, mert tricepsz utáni nap sem kéne vállazni. Meg logikátlan, hogy a felkarra jutnak külön edzésnapok, a combra meg nem.
Konkrétan egy bicepszedzés például negyedóra vagy húsz perc, annyira lemenni is felesleges.
Butaság. Egy komolyabb bicepsz edzés olyan 20 perc. De akkor már igencsak kitettem magamért. Aztán mit csinálok? Vagy előtte kardió utána meg ilyen idétlen kiegészítő gyakorlatok?
Mellesleg nekem az a sokévnyi tapasztalatom, hogy hatásosabb előfárasztani az ilyen kisebb izmokat. Pl. a kar izmait. Szerintem képtelenség normálisan megedzeni a bicepszet csak bicepszedzéssel, de hát ez az én véleményem és tapasztalatom.
Ha ennyiszer szeretnél járni akkor oszd le 3-4 napra az egészet, majd menj le egy kiegészítő napon is, amikor azt csinálod ami jólesik. Hogy azért, mert le van maradva, vagy azért mert örömet okoz édes mind1.
De akkor se csak bicepsz.. Akkor már legyen mellette valami.
Ha már variálni akarod, próbáld ki.:
combhajlító, bicepsz.
combfeszítő, tricepsz.
hát, hátulsó delta, csuklya.
mell, elülső, oldalsó delta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!