160-170 kiló lábtolóval jó eredménynek számít? Vagy még kevés? :D
én egy teremben láttam egyszer egy csávót, 500 kiló volt rajta, meg még az edzőtársa...egyszerűen nem tudtam elhinni, mikor csinálta, aztán neki állt guggolni vmi 200-250 kg val utána.
hát magamban melegebb éghajlatra küldtem el:)
500 meg az edzőtársa....
és nem 3at nyomott az ember...
azért komoly ez, akárhogy is mondod:)
meg utána guggolni még!
Nem nagy szám, én mikor kezdtem a kodnit 18 évesen 250 kilóról indultam, 1 hónapra rá már 300-al nyomtam a 8-10 ismétléses sorozatokat.
Most 20 vagyok, de én sem mondanám magamat erősnek, sőt...
Az a baj ami van lábtoló a teremben, arrra 470 kg-nál többet azokból a súlyokból ami rendelkezésre áll, nem lehet rátenni. Ráadásul olyan szar helyre lett rakva, hogy ráülni se lehet... Így kénytelen vagyok annyival magas ismétléssel edzeni, 18-20 ismétléseket. A 20 már eléggé vége.
Van pár srác a teremben, akik a régi helyén a 470-en felül +2 társukat ültették és úgy nyomták. Na ilyen 6-700 kilóval már lehet szép 6-10 ismétléses sorozatokat nyomni.
De ez relatív, mert használtam már olyan lábtolót, ami lapsúlyos, és egy 1:4-es csigás áttételen megy át a súly, ott ha rátettem mind a 100 kiló lapsúlyt, akkor éreztem hasonló terhelést.
Még azt hozzáteszem, sokan rosszul csinálják, mert annyira leengedik a súlyt rosszul megválasztott dőlésszögnél, hogy már a derék is hajlik, és kapja az ívet a gerinc is rendesen. Nem kell annyira, elég addig amég a derék nem kezd el dolgozni. Persze nem ilyen 10-20 centis mozgáspályát kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!