Elkezdtem edzeni ("kondizni"), hogyan tovább? Mit tegyek a sikeres fejlődéshez?
Elkezdtem edzeni ("kondizni"),hogyan tovább?Mit tegyek a sikeres fejlődéshez?
175 cm vagyok és 68 kg.Ez előtt a fegyencedzést végeztem,ott a legtöbb gyakorlatban az utolsó szinteket is elértem!
Hetente 3 alkalommal megyek,első két hétben teljes testes edzést végeztem (ezt ajánlották a tapasztaltabbak) és egy hete nekifogtam az elosztott edzésnek!
Étrendem még nincs mivel nem tudom,hogy tudnám összeállítani mit jó,és mit nem jó enni stb!
Kérlek írjatok tippeket,hogy mit tehetek,hogy fejlődhessek folyamatosan!
15 F
2 hónap teljes testes kellett volna, de végül is most már mindegy.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Kellene egy jó multivitamin és edzés utánra tejsavóprotein + 40-50 g gyors ch (pl carb f, carbo x, maltodextrin). Ezek az alapok.
Köszönöm,a rendkívüli gyors választ!Viszont ha még van türelmed leírhatod,hogy miben is találom meg az omega3-at és mire jó illetve mire kellene a multivitamin és a tejsavóprotein..ugyebár ha valamit használok tudjam is mire jó!
Azért végeztem csak 2 hét teljes testes edzést mivel ezt ajánlották..nem az én hibám,illetve még lenne egy kérdésem..adtál egy linket ahol tömegnővelő étrendeket találok,viszont a terembeli "társak" azt mondták,hogy főleg szálkásítsak,így gondolom inkább más étrend kellene vagy nem?Elnézést,hogy elhalmozlak kérdésekkel de ha csinálok valamit azt jól szeretem "csinálni" :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
68 kilósan nem kellene még szálkásítanod, hanem izmot kellene növelni. A szálkásítás az zsírból történő fogyást jelent nem izmosodást. És: Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
A multivitamin a legfontosabb, hiszen e nékül nem tudsz rendesen regenerálódni, a vitaminok minden anyagcsere-folyamatban részt vesznek, eliminálják a szabad gyököket is.
A proteintápkieg pedig azért lenne jó, mert edzés után gyors felszívódású fehérje kell, amivel minél gyorsabban visszatöltöd a tápanyagokat, így előbb kezdődik meg a regenerálódás.
Írhatnék oldalakat, de olvasd el a sárga kapszula című könyvet, töltsd le netről, benne vannak az alapok.
Értem..Avval,hogy egyszerre nem tudok izmot növelni és szálkásítani azt tudtam..előbb szálkásítani szeretnék..bár az adatokból nem látszik nem vagyok egy vékonyka fiú!
Oké a elolvasom a könyvet!Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kellemes estét!Ha esetleg még van valami tanács azt szívesen fogadom!
A szálkásítás az zsírból történő fogyás. Nem lesz másmilyen az izomzatod, csak nem lesz fölötte zsír. De a legtöbb esetben szépen izomból is elfogy az ember szálkásításnál, hiszen kalória mínuszban vagy. Persze nagyon kövér kezdőknél csekély izomnövekedés is lehet egy rövid ideig, de nem ez a jellemző.
Na mindegy, olvass sokat és majd utána kérdezz ha valami még nem tiszta. A termekben rengeteg hozzá nem értő van, ott minden baromságot hallani. Tudom, mert most én is lejárok terembe és elképesztő tévhitek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!