Miért nem jó a búzaliszt?
Figyelt kérdés
Miért mondják azt, hogy jobb a teljes kiőrlésű, meg a tönkölybúzaliszt, esetleg mandulaliszt? A búzaliszt narancsbőrösít, a többi nem? Szoktak beszélni egészséges szénhidrátról, pl rizs. A búza miért nem az?2013. dec. 10. 12:55
1/1 anonim válasza:
Semmilyen tömény keményítő nem egészséges, főleg ha sok. A rizsben lévő sem.
A búzában, tönkölybúzában egyszerűen túl sok a gluén, lektinek, ami seninek sem egészséges. A mandualisztben viszont nincsen glutén és kevés benne a keményítő, ezért jobb, általánosságban egészségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!